Hoe Te Leren Tekenen In Compass

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Tekenen In Compass
Hoe Te Leren Tekenen In Compass

Video: Hoe Te Leren Tekenen In Compass

Video: Hoe Te Leren Tekenen In Compass
Video: 10 TIPS OM BETER TE LEREN TEKENEN! - CreaChick 2024, Mei
Anonim

Compass-3D is niet alleen een krachtig, maar ook een gebruiksvriendelijk tekenprogramma. De belangrijkste kenmerken zijn: gemakkelijke ontwikkeling en uitstekende consistentie met Russische ontwerpdocumentatienormen.

Hoe te leren tekenen in Compass
Hoe te leren tekenen in Compass

Het is nodig

"Kompas-3D"

instructies:

Stap 1

Download en installeer het Compass-3D-programma op uw pc. De demoversie is voldoende voor u, vooral omdat deze gratis is. Voer het programma uit. Er verschijnt een venster op uw beeldscherm. Selecteer Bestand op de werkbalk. Ga dan verder afhankelijk van uw wensen.

Stap 2

Als u wilt leren hoe u een platte tekening tekent in Compass-3D, selecteert u Tekening maken. Daarna verschijnt een tekenblad met begeleidende coördinaatassen op het scherm. Om te tekenen heb je basisgereedschap nodig. Meestal bevinden ze zich op het paneel aan de linkerrand van het scherm. Als dit paneel niet wordt weergegeven, voegt u het toe via het tabblad Weergave in de werkbalk.

Stap 3

Probeer met elk van de basistekengereedschappen te werken. Deze omvatten: eindeloze lijn, eenvoudige geometrische vormen, lijnsegment, Bezier-curve, selectie, arcering, maatvoering. U kunt tekenen, zowel "met het oog" als door specifieke afmetingen en coördinaten in te stellen in de daarvoor bestemde cellen op het paneel onderaan het scherm.

Stap 4

Bij het maken van een tekening in "Compass-3D" kunt u veel tijd besparen door de mogelijkheid om het voltooide fragment te kopiëren en te spiegelen. Dit maakt het leven veel gemakkelijker bij het maken van tekeningen met symmetrische elementen.

Stap 5

Download en installeer het Compass-3D-programma als u volumetrische tekeningen moet maken. Selecteer op de werkbalk het tabblad Bestand en vervolgens Nieuw onderdeel. Selecteer in het werkgebied van het programma het vlak waarin u het fragment gaat maken. Het principe van het maken van een volumetrisch model verschilt alleen van een platte tekening doordat na de voltooiing van de vorming van een plat fragment, het volumetrische model wordt gemaakt door de afzonderlijke onderdelen in de overeenkomstige vlakken uit te rekken, te snijden en te veranderen.

Aanbevolen: