Hoe Avi-bestanden Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Avi-bestanden Te Lezen
Hoe Avi-bestanden Te Lezen

Video: Hoe Avi-bestanden Te Lezen

Video: Hoe Avi-bestanden Te Lezen
Video: Convert .avi to use in Final Cut Pro 10.5 2024, Mei
Anonim

Elk bestand heeft zijn eigen extensie, die na een punt in de naam wordt geschreven. Door het formaat van het bestand, kunt u begrijpen met welk type toepassing het wordt geopend. Avi-bestanden zijn een soort containers die verschillende soorten gegevens bevatten: geluid en video. U moet avi-bestanden lezen met bepaalde programma's.

Hoe avi-bestanden te lezen
Hoe avi-bestanden te lezen

instructies:

Stap 1

Videoclips, video's, films - veel bestanden hebben de.avi-extensie. De meeste programma's die zijn ontworpen om met video te werken, herkennen dit formaat ook. In het Windows-besturingssysteem kunnen bijvoorbeeld Media Player Classic of Windows Media Player het afspelen van avi-bestanden probleemloos aan. Er zijn echter bepaalde nuances.

Stap 2

Avi-mediacontainers zijn niet allemaal gelijk gemaakt. Ze kunnen hetzelfde formaat hebben, maar de gegevens die "binnenin" zijn ingesloten, kunnen verschillen. Het formaat waarin de gecomprimeerde (gecomprimeerde) audio- en videogegevens zich in het.avi-bestand bevinden, bepaalt of deze door deze of gene toepassing kunnen worden afgespeeld.

Stap 3

Om problemen met geluid of beeld te voorkomen bij het bekijken van een film (of een andere video), downloadt u van internet of installeert u de juiste codecs vanaf de schijf. Een codec is een soort tool waarmee je kunt herkennen hoe het.avi-bestand is gemaakt, in welk formaat het gegevens bevat. Het concept van "codec" werd gevormd uit twee componenten: coderen en decoderen.

Stap 4

Tegenwoordig is een van de meest populaire verzamelingen codecs het K-Lite Codec Pack Full. Het wordt gratis verspreid, geschikt voor de besturingssystemen Windows 7/2000/2003/2008 / Vista / XP. U kunt deze set downloaden op: https://www.codecpackguide.com/klcodec.htm (of van een andere bron die bij u past).

Stap 5

Download de set codecs naar uw computer en klik met de linkermuisknop op het K-Lite Codec Pack 800 Full.exe-bestand. De "Installatiewizard" wordt gestart. Selecteer tijdens de installatie van de codecs de opties, modi en mogelijkheden die u nodig hebt, volgens de instructies van het "installatieprogramma". Nadat de installatie is voltooid, klikt u op de knop Voltooien en start u, indien nodig, uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: