Formatteren Op Laag Niveau?

Inhoudsopgave:

Formatteren Op Laag Niveau?
Formatteren Op Laag Niveau?

Video: Formatteren Op Laag Niveau?

Video: Formatteren Op Laag Niveau?
Video: Formatteren 2024, Mei
Anonim

Formatteren op laag niveau is geen procedure voor het programmatisch wijzigen van informatie die op een harde schijf is vastgelegd. Dit is het proces van het fysiek veranderen van het oppervlak van de platters die zich in de harde-schijfbehuizing bevinden. Voor harde schijven met moderne formaten (ATA) wordt een dergelijke bewerking slechts één keer uitgevoerd, wanneer ze worden vrijgegeven door fabrieken. Bovendien gebruikt elke fabrikant zijn eigen instellingen en algoritmen voor deze operatie.

Formatteren op laag niveau?
Formatteren op laag niveau?

instructies:

Stap 1

Om uw harde schijf op laag niveau te formatteren, moet u een speciale eenheid kopen - "Servowriter". Of zoek een servicecentrum of laboratorium dat zich bezighoudt met gegevensherstel en over dergelijke apparatuur beschikt. Dit is een vrij duur en ongewoon apparaat. Naast de servowriter hebt u ook gegevens nodig over de instellingen die nodig zijn voor low-level formattering van de harde schijf van uw specifieke fabrikant en model - ze worden geschreven naar speciale media die door de servowriters worden gebruikt. Het is onwaarschijnlijk dat dergelijke gegevens voor "buitenlandse" modellen ter beschikking zullen staan van enig, zelfs een zeer groot merkservicecentrum. Misschien worden ze op één plek verzameld in de regionale afdelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken die gespecialiseerd zijn in computercriminaliteit. Hoe u met deze autoriteiten kunt onderhandelen over een low-level formattering van uw harde schijf, hangt volledig af van uw relatie met hen.

Stap 2

Een andere manier om een harde schijf op laag niveau te formatteren, zou een HDD vereisen die vóór ongeveer 1998 is vervaardigd. In die tijd was het partitioneren van harde schijven gebaseerd op verschillende principes en dit soort formatteren kon worden gedaan door middel van de harde schijf zelf. Naast een vrij oude harde schijf heb je ook de juiste software nodig - een BIOS van hetzelfde productiejaar met een ingebouwde LLF-formatteringsoptie. Nadat u dit alles op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u een zeldzaam BIOS gebruiken om een zeldzame harde schijf op een laag niveau te formatteren.

Stap 3

Voor reclamedoeleinden noemen sommige softwarefabrikanten formattering op laag niveau waarbij het volledige volume van de harde schijf wordt gevuld met nullen of willekeurige tekens ("vuilnis"). Dit type conventionele formattering van harde schijven wordt meestal gebruikt om de mogelijkheid uit te sluiten om informatie die eerder op de schijf was opgeslagen, te herstellen. Als een dergelijke vervanging voor volwaardige opmaak op laag niveau voldoende is voor uw doeleinden, download en installeer dan het juiste programma op de verwisselbare media. Bijvoorbeeld HDD Low Level Format Tool of MHDD-programma van een binnenlandse fabrikant. Beide zijn gratis en de procedure hangt af van het programma dat u kiest.

Aanbevolen: