Een Label Op Een Schijf Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Label Op Een Schijf Afdrukken
Een Label Op Een Schijf Afdrukken

Video: Een Label Op Een Schijf Afdrukken

Video: Een Label Op Een Schijf Afdrukken
Video: how to print directly on cd 2024, Mei
Anonim

Soms moet een gebruiker van een pc een kopie van een schijf maken. Als er geen problemen zijn met het fysiek kopiëren van informatie naar een ander medium, vereist het maken van dezelfde hoes de installatie van speciale hulpprogramma's.

Een label op een schijf afdrukken
Een label op een schijf afdrukken

Noodzakelijk

Nero Cover Designer-software

instructies:

Stap 1

Dit programma wordt meegeleverd met de Nero-hulpprogramma's. Start Nero Cover Designer door te dubbelklikken op de snelkoppeling op uw bureaublad of op het juiste startmenu-item. U ziet het editorvenster voor cd-hoesjes. Standaard moet de standaardsjabloon (schijf- en dooslabels) worden geopend.

Stap 2

Om een specifieke sjabloon uit de lijst met beschikbare te selecteren, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + N en selecteert u vervolgens de gewenste sjabloon. Druk op de Enter-toets om uw keuze te bevestigen. Het gedownloade voorbeeld kan naar wens worden bewerkt. Het werkgebied van het geopende venster wordt feitelijk in 4 gebieden verdeeld, waarvan er één leeg blijft als je een lay-out voor één schijf in een doos hebt geselecteerd.

Stap 3

Selecteer een gebied van de schijf en probeer een afbeelding te laden die overeenkomt met het thema, klik hiervoor op de juiste knop. U kunt ook elke tekst op de afbeelding toepassen, dan kunt u een speciaal ontwerp instellen voor de getypte tekst. Het is helemaal niet nodig om alleen de auteur en de namen van de composities als tekst te gebruiken; als u albumhoezen voor een muziekschijf maakt, vermeld dan de releasedatum van het album en andere informatie.

Stap 4

Nadat alle wijzigingen zijn aangebracht, wordt aanbevolen om het project op te slaan. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + S. Geef in het geopende venster de map op voor het opslaan van de projectbestanden, voer vervolgens de naam in en druk op de Enter-toets.

Stap 5

Nu hoeft u alleen nog maar de volledige lay-out van het label dat u aan het maken bent te controleren. Indien nodig kan de algemene achtergrond worden gewijzigd via het contextmenu. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer Achtergrondeigenschappen.

Stap 6

Om de geproduceerde omslagen af te drukken, moet u op de toetsencombinatie Ctrl + P drukken of op het bovenste menu "Bestand" klikken, de sectie "Papierstapels" selecteren en vervolgens "Papierstapels". Nadat u de schijflabels hebt afgedrukt, knipt u ze langs de streepjeslijn en bevestigt u ze.

Aanbevolen: