Hoe Een GIF Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Een GIF Te Verkleinen
Hoe Een GIF Te Verkleinen

Video: Hoe Een GIF Te Verkleinen

Video: Hoe Een GIF Te Verkleinen
Video: How to reduce GIF filesize without losing quality - Adobe Photoshop CC Tutorial 2024, Mei
Anonim

Geanimeerde afbeeldingen worden vaak gebruikt als avatars (gebruikersafbeeldingen) op forums (thematisch) of op sociale netwerken. Geanimeerde afbeeldingen die van internet kunnen worden gedownload, zijn meestal groot en vereisen compressie. U kunt de grootte van een gif-afbeelding verkleinen met speciale programma's.

Hoe een te verkleinen
Hoe een te verkleinen

Noodzakelijk

Adobe ImageReady-software

instructies:

Stap 1

Om het formaat van de geanimeerde afbeelding te wijzigen, kunt u elk grafisch programma van Adobe - Photoshop of ImageReady gebruiken. Het wijzigingsprincipe voor deze programma's is hetzelfde: u moet de afbeelding laden, een speciaal hulpmiddel gebruiken om de weergaveparameters te wijzigen en het resultaat opslaan.

Stap 2

Om het document te openen, klikt u op het bovenste menu "Bestand" en selecteert u het item "Openen", u kunt ook de sneltoets Ctrl + O gebruiken. Dubbelklik op de vrije ruimte van het programma voor een snellere weergave van het venster voor het laden van afbeeldingen werkruimte.

Stap 3

Geef in het geopende venster het pad op naar de map met het bestand, selecteer de afbeelding en klik op de knop "Openen".

Stap 4

Nadat u de afbeelding in de grafische editor hebt geladen, klikt u op het bovenste menu "Afbeelding", in de lijst die wordt geopend, selecteert u het item "Afbeeldingsgrootte".

Stap 5

Wijzig in het venster Afbeeldingsgrootte de waarden voor de velden Breedte en Hoogte. In de regel stelt het beheer van de meeste forums bepaalde eisen aan de grootte van avatars. Stel de waarde in tussen 100 en 120 pixels en klik op de knop "OK".

Stap 6

De afbeelding die u heeft geüpload, wordt verkleind, nu kunt u deze opslaan. Klik op het bovenste menu "Bestand" en selecteer "Opslaan geoptimaliseerd als …" of druk op de sneltoets Ctrl + Shift + alt="Afbeelding" + S.

Stap 7

Selecteer in het geopende venster een map om op te slaan, voer de gewenste naam voor de afbeelding in en klik op de knop "Opslaan".

Stap 8

Upload de afbeelding naar uw profiel op een forum of sociaal netwerk. Als de animatie niet is verdwenen, d.w.z. de afbeelding is niet statisch geworden, daarom is de afbeeldingsgrootte gerespecteerd. Laad anders een nieuwe afbeelding in het programma en verklein de afbeelding opnieuw.

Stap 9

Probeer vervolgens de nieuwe profielfoto opnieuw te uploaden. Nadat u de avatar als een geanimeerde afbeelding heeft weergegeven, kunt u op de knop "Opslaan" klikken.

Aanbevolen: