Een Muziekbestand Inkorten

Inhoudsopgave:

Een Muziekbestand Inkorten
Een Muziekbestand Inkorten

Video: Een Muziekbestand Inkorten

Video: Een Muziekbestand Inkorten
Video: Dé TECHNIEK om AUDIO / MUZIEK te knippen voor jouw video's! 2024, April
Anonim

In verschillende gevallen kan het zijn dat de gebruiker het muziekbestand moet bijsnijden. Bijvoorbeeld om een mobiele telefoon te laten rinkelen of een te lange introductie weg te werken.

Een muziekbestand inkorten
Een muziekbestand inkorten

instructies:

Stap 1

Om een muziekbestand bij te snijden, hebt u een van de programma's nodig die zijn ontworpen om met audiobestanden te werken. Voorbeelden van dergelijke editors zijn toepassingen zoals Nero Wave Editor, Sound Forge, Adobe Audition, enz.

Stap 2

Start de door u gekozen audiotoepassing. Open het gewenste muziekbestand in het programma. Selecteer hiervoor "Bestand" -> "Openen" in het menu. In sommige toepassingen kan het toevoegen van bestanden worden gedaan via "Bestand" -> "Importeren". In het bestandsbrowservenster dat verschijnt, opent u de map met het gewenste bestand, selecteert u het en klikt u op de knop "Openen" of dubbelklikt u erop. U kunt ook een muziekbestand aan veel toepassingen toevoegen door het eenvoudig vanuit het Verkenner-venster naar het programmavenster te slepen en neer te zetten.

Stap 3

Het toegevoegde bestand wordt geopend in de interface van de audio-editor. Afhankelijk van de geselecteerde toepassing kan de set tools die worden gebruikt enigszins variëren, maar het werkingsprincipe is hetzelfde. Als het programma een "Knip"-tool heeft, selecteer deze dan, werk anders met de standaardtool. Selecteer vervolgens met de muisaanwijzer het deel van het muziekbestand dat u wilt bijsnijden. Klik daarna met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied en selecteer "Verwijderen", "Knippen" of een andere, afhankelijk van de gebruikte applicatie. U kunt ook op de Delete-knop op uw toetsenbord drukken. Knip indien nodig andere overtollige delen van het muziekbestand af.

Stap 4

Sla nu uw wijzigingen op. Selecteer hiervoor "Bestand" -> "Opslaan als" ("Exporteren" in sommige programma's). Geef vervolgens de locatie op om het bestand op te slaan, geef het een naam en selecteer het gewenste formaat. Klik op de knop "Opslaan" en wacht tot het proces is voltooid.

Aanbevolen: