Een Audiobestand Inkorten

Inhoudsopgave:

Een Audiobestand Inkorten
Een Audiobestand Inkorten

Video: Een Audiobestand Inkorten

Video: Een Audiobestand Inkorten
Video: Audacity - geluidsbestand inkorten 2024, April
Anonim

De beschikbaarheid van digitale audio-inhoud bepaalt momenteel de aanwezigheid van een grote hoeveelheid ervan bij veel gebruikers van personal computers. Maar als u met moderne harde schijven grote muziekcollecties kunt opslaan, dan hebben draagbare apparaten, zoals mp3-spelers, een zeer beperkte hoeveelheid intern geheugen. Daarom is het vaak zinvol om een audiobestand bij te snijden voordat het naar een mobiel apparaat wordt geüpload, waardoor de grootte aanzienlijk wordt verkleind.

Een audiobestand inkorten
Een audiobestand inkorten

Noodzakelijk

Sound Forge Pro-geluidseditor

instructies:

Stap 1

Open het audiobestand in de Sound Forge Pro-editor. Om dit te doen, selecteert u de items "Bestand" en "Open …" in het hoofdmenu van de toepassing of drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + F2 of Ctrl + O. Wijzig in het dialoogvenster dat verschijnt de huidige map in die waarin het bestand zich bevindt. Markeer het bestand in de lijst. Als u zeker wilt weten dat dit het gewenste nummer is, vink dan het selectievakje "Automatisch afspelen" aan - de opname wordt automatisch afgespeeld. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Wacht tot de gegevens in de editor zijn geladen en het histogram is uitgezet. De voortgang wordt weergegeven door een voortgangsbalk in de statusbalk van het gemaakte documentvenster.

Stap 3

Bepaal de grenzen waarlangs u het audiobestand wilt bijsnijden. Luister hiervoor naar de opname met de knop "Normaal afspelen" onder het histogram. Gebruik de schuifbalk en de grafische cursor om door het record te navigeren, waarvan de positie met de muis kan worden gewijzigd.

Stap 4

Markeer het begin van de audio-opname die u wilt verwijderen. Dit kan worden gedaan met de muis, de markeringen boven de tijdlijn bovenaan het documentvenster of de menu-items "Selectie" in het gedeelte "Bewerken" van het hoofdmenu van de toepassing.

Stap 5

Verwijder de selectie. Selecteer in het hoofdmenu de items "Bewerken" en "Verwijderen", of druk op de Del-toets.

Stap 6

Trim het einde van het audiobestand. Verplaats de horizontale schuifbalk helemaal naar rechts. Doe hetzelfde als in stap 4 en 5 voor het laatste stukje audio.

Stap 7

Sla het bijgesneden audiobestand op. Selecteer "Bestand" en "Opslaan als …" in het menu, of druk op Alt + F2. Voer in het dialoogvenster "Opslaan als" dat verschijnt een bestandsnaam in en selecteer een map om het te plaatsen. Geef in de vervolgkeuzelijst "Bestandstype" het formaat op waarin de track wordt opgeslagen. Selecteer een audiocompressiesjabloon in de vervolgkeuzelijst "Sjabloon". Klik indien nodig op de knop "Aangepast" en stel willekeurige parameters van de encoderwerking in. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 8

Wacht tot het einde van het proces van het opslaan van het bestand. De voortgang wordt weergegeven in het documentvenster met een voortgangsindicator. Als u wilt, kunt u het opslaan onderbreken door op de knop "Annuleren" te klikken.

Aanbevolen: