Een Module Installeren

Inhoudsopgave:

Een Module Installeren
Een Module Installeren

Video: Een Module Installeren

Video: Een Module Installeren
Video: Hoe installeer ik een CI module? 2024, Mei
Anonim

Elke moderne desktopcomputer kan worden geüpgraded. Een van de gemakkelijkste manieren om uw pc sneller te maken, is bijvoorbeeld door een extra geheugenmodule te installeren. Moderne moederborden zijn uitgerust met verschillende slots voor hun aansluiting. En door nog een geheugenmodule aan de vrije sleuf toe te voegen, vergroot u de totale hoeveelheid RAM van de computer.

Een module installeren
Een module installeren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - RAM-module;
  • - CPU-Z-programma.

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet doen, is kijken hoeveel vrije slots uw moederbord heeft. Om dit te doen, is het helemaal niet nodig om de kap van de systeemeenheid te verwijderen. Je kunt gewoon extra programma's gebruiken. Download het gratis CPU-Z-programma van internet. Pak het archief ermee uit in een willekeurige map. Als uw versie van het programma moet worden geïnstalleerd, installeer deze dan.

Stap 2

Start CPU-Z. Ga naar het tabblad SPD en klik op de pijl naast de regel Slot. Daarna ziet u het aantal geheugenslots op uw moederbord. Wanneer u een slotnummer selecteert, verschijnt informatie over de geheugenmodule die daar is geïnstalleerd. Als de sleuf leeg is, is er geen informatie. Op deze manier kunt u het aantal lege slots achterhalen en beslissen hoeveel geheugenmodules u gaat installeren.

Stap 3

Het installeren van geheugenmodules is heel eenvoudig. Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Koppel ook alle apparaten los. Verwijder de kap van de systeemeenheid. Leg de koffer op zijn kant om gemakkelijker te kunnen werken. Zoek de geheugensleuven op het moederbord. In de buurt van de sleuf is er een inscriptie DDR en aan beide zijden zijn er vergrendelingen. Druk er licht op. Hierdoor worden de vergrendelingen naar de onderste positie verplaatst. Steek nu gewoon de geheugenstick in het slotcontact en druk lichtjes. De vergrendelingen vergrendelen de module automatisch (u zou een klik moeten horen).

Stap 4

Houd er ook rekening mee dat als je een 32-bits besturingssysteem hebt, het alleen zinvol is om meer dan vier gigabyte RAM te installeren als je binnenkort een 64-bits besturingssysteem installeert. Het punt is dat 32-bits besturingssystemen niet meer dan vier gigabyte RAM ondersteunen.

Stap 5

Wanneer het geheugen is geïnstalleerd, sluit u het deksel van de systeemeenheid. Sluit alle apparaten aan. Zet uw pc aan. Ga naar de "Eigenschappen" van de computer en zorg ervoor dat het totale RAM-geheugen is toegenomen.

Aanbevolen: