Een Afbeelding Invoegen In Een Frame

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Invoegen In Een Frame
Een Afbeelding Invoegen In Een Frame

Video: Een Afbeelding Invoegen In Een Frame

Video: Een Afbeelding Invoegen In Een Frame
Video: FRAME-IT: in Microsoft Word makkelijk afbeeldingen plaatsen in een kader 2024, Mei
Anonim

Een mooie lijst voor bijvoorbeeld een foto of afbeelding vind je op internet. Om de ene afbeelding in de andere te plaatsen, hebt u een gespecialiseerd programma nodig - een grafische editor. Afhankelijk van de programma's die u gaat gebruiken, kunnen de details van het invoegen van een afbeelding in een kader verschillen, maar de basishandelingen en opdrachten zullen nog steeds samenvallen.

Een afbeelding invoegen in een frame
Een afbeelding invoegen in een frame

instructies:

Stap 1

Start een grafische editor en laad de frameafbeelding erin. Het dialoogvenster voor het openen van een afbeeldingsbestand in bijna alle editors wordt opgeroepen door op de sneltoets ctrl + o te drukken.

Stap 2

Laad de afbeelding die u wilt inlijsten op dezelfde manier. Selecteer deze hele afbeelding door op ctrl + een sneltoets te drukken - het werkt ook in elke editor. Kopieer de selectie met de sneltoetsen ctrl + c en ga naar het venster met de frameafbeelding.

Stap 3

Plak een afbeelding van het klembord met de sneltoets ctrl + v. In de grafische editor Adobe Photoshop wordt een nieuwe laag bovenop de framelaag gemaakt. Als er in de editor die je gebruikt niet automatisch een nieuwe laag wordt aangemaakt bij het invoegen, doe dit dan eerst met het daarvoor bestemde commando in het menu.

Stap 4

Verklein de afbeelding zodat deze goed in het frame past. In Adobe Photoshop kan dit worden gedaan met behulp van de Free Transform Tool - u kunt dit inschakelen door op de sneltoets ctrl + t te drukken. Om het formaat van de afbeelding proportioneel te wijzigen, verplaatst u de ankerpunten aan de randen terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. U kunt de afbeelding verplaatsen door deze met de linkermuisknop te slepen.

Stap 5

Sla de voltooide afbeelding op met een frame in het gewenste grafische formaat. Het dialoogvenster voor opslaan kan worden opgeroepen door op de sneltoets ctrl + s te drukken.

Stap 6

Als u geen kant-en-klaar bestand met een kaderafbeelding hebt, kunt u het met dezelfde grafische editor tekenen, het op internet zoeken of het in de editor ingebouwde stijleffect gebruiken. Met dit effect kun je een eenvoudig kader maken, zelfs zonder tekenvaardigheid. Om het in Adobe Photoshop te gebruiken, dubbelklikt u op de afbeeldingslaag in het deelvenster Lagen en selecteert u Lijn in de lijst Stijlen.

Stap 7

Stel het veld "Positie" in op "Binnen" en stel in het veld "Grootte" de breedte van het frame in. Kies in de vervolgkeuzelijst "Lijntype" hoe u het kader wilt vullen - met kleur, verloop of patroon. Afhankelijk van uw keuze zal de set instellingen veranderen - gebruik ze om de meest geschikte frameontwerpoptie te selecteren en klik op de OK-knop.

Aanbevolen: