Meerdere Foto's Invoegen In Een Frame In Photoshop

Inhoudsopgave:

Meerdere Foto's Invoegen In Een Frame In Photoshop
Meerdere Foto's Invoegen In Een Frame In Photoshop

Video: Meerdere Foto's Invoegen In Een Frame In Photoshop

Video: Meerdere Foto's Invoegen In Een Frame In Photoshop
Video: Meerdere Foto's Samenvoegen in Photoshop. 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop is een echt veelzijdige grafische editor waarmee u afbeeldingen kunt wijzigen met behulp van een verscheidenheid aan functies en effecten. Om met het programma te werken, moet je het eerst downloaden en installeren, waarna je toegang krijgt tot de verwerkingsmogelijkheden van afbeeldingen.

Meerdere foto's invoegen in een frame in Photoshop
Meerdere foto's invoegen in een frame in Photoshop

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om een kader voor foto's in Photoshop te ontwerpen: maak het strikt volgens de parameters van de afbeeldingen, of presenteer uw creatie in de vorm van een collage. En als u in het tweede geval kunt experimenteren met de plaatsing van grafische bestanden en hun afmetingen, dan is in het eerste geval een nauwkeurige berekening vereist.

Stap 2

Selecteer de foto's die u in één frame wilt invoegen en open ze in de editor (klik met de rechtermuisknop op de afbeelding "Openen met" - "Adobe Photoshop" of selecteer in het programma de opdracht "Openen als"). Ze moeten allemaal horizontaal of allemaal verticaal zijn. Voor het gemak van het verwerken van afbeeldingen, open niet alle bestanden op het volledige scherm en houd ongebruikte bestanden tot een minimum beperkt. Pas deze parameter aan via de link "Venster" - "Ordenen" - "Cascade".

Stap 3

Gebruik de commando's "Afbeelding" - "Afbeeldingsgrootte" om alle foto's naar dezelfde parameters te brengen. Neem bijvoorbeeld de breedte als basis en maak deze gelijk aan 600 px voor alle afbeeldingen, vink het vakje "Behoud aspectverhouding" niet uit, anders gaan je instellingen fout en worden de afbeeldingen onnatuurlijk van formaat.

Stap 4

Maak een ondervloer, ga hiervoor naar de sectie "Bestand" en selecteer "Nieuw". Stel in het formulier dat wordt geopend de som van de lengtes en hoogtes van de foto's in en bevestig de actie.

Stap 5

Vouw de eerste foto uit, selecteer deze volledig met het gereedschap Rechthoekig selectiekader en klik vervolgens op het tabblad Bewerken op Kopiëren. Activeer de voorbereide achtergrond voor foto's met de linkermuisknop, voeg een afbeelding in via de knop "Bewerken". En herhaal dit dus bij elke afbeelding.

Stap 6

Rangschik de foto's in de gewenste volgorde met behulp van het gereedschap Verplaatsen. Om dit te doen, selecteert u in het rechterpaneel, dat de lijst met lagen bevat, degene die u nodig hebt en verplaatst u deze. Probeer hiaten te vermijden.

Stap 7

Wanneer u uw foto's hebt gesorteerd, gaat u terug naar het rechterdeelvenster en klikt u met de rechtermuisknop op de opdracht Roll Down.

Stap 8

Selecteer de resulterende afbeelding langs de omtrek (Ctrl + A). Ga vanuit het menu Bewerken naar Beroerte. Stel in het geopende venster de frameparameters in: stel de dikte in pixels in, kleur, stel de positie "Binnen" in.

Stap 9

De tweede manier om een frame te maken. Klik in het rechtermenu met de rechtermuisknop op "Converteren naar slim object". Dubbelklik met de linkermuisknop - er wordt een speciaal formulier voor u geopend. Selecteer in het linkermenu Beroerte en pas de randinstellingen aan. Hier kunt u niet alleen één kleur kiezen, maar ook een verloop en een patroon. De "Regelgeving" moet "Binnen" aangeven.

Stap 10

Om een kader over de afbeelding te maken, voegt u het vereiste aantal pixels toe in de sectie "Afbeelding" - "Canvasgrootte". In dit geval kunt u een kader maken met het gereedschap Vullen of alle bovenstaande methoden met de parameter Buiten.

Aanbevolen: