Hoe De Afbeelding Uit Te Breiden?

Hoe De Afbeelding Uit Te Breiden?
Hoe De Afbeelding Uit Te Breiden?

Video: Hoe De Afbeelding Uit Te Breiden?

Video: Foto verhogen of verbreden 2022, September
Anonim

Er zijn veel manieren om een ​​afbeelding uit te breiden. In de regel worden hiervoor grafische editors gebruikt, maar u kunt zich redden met programma's voor het bekijken van afbeeldingen. Zelfs de standaard Windows Verkenner kan dit.

Hoe de afbeelding uit te breiden?
Hoe de afbeelding uit te breiden?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste optie is om Windows Verkenner te gebruiken. Om het te starten, dubbelklikt u op de snelkoppeling "Deze computer" of drukt u op de combinatie van toetsen Win en U (Latijnse "E").

Stap 2

Windows biedt standaard aan om afbeeldingen op te slaan in een map met de naam "Mijn afbeeldingen", maar dit is geen vereiste. U moet de map op de computer vinden waar het gewenste bestand is opgeslagen - in het linkerdeel van de verkenner, ga door de mappenboom naar degene waar de afbeelding die bedoeld is voor transformatie is opgeslagen.

Stap 3

Nu moet je het gedeelte "Bekijken" in het verkennermenu openen en het item "Filmstrip" in de lijst selecteren.

Stap 4

De mapweergave in het rechterdeelvenster verandert en er verschijnen vier knoppen onder de geselecteerde afbeelding. Twee ervan zijn speciaal ontworpen om de afbeelding 90 graden te draaien (de ene met de klok mee, de andere tegen de klok in). Klik op degene die je wilt. U kunt op elk van deze twee keer drukken als u de afbeelding wilt spiegelen.

Stap 5

Natuurlijk heeft de grafische editor veel meer mogelijkheden om afbeeldingen te transformeren, en als je van plan bent om het op de een of andere manier te verwerken nadat de afbeelding is gedraaid, is het logisch om het bestand onmiddellijk in zo'n editor te openen. U kunt bijvoorbeeld de grafische applicatie paint.NET gebruiken die bij Windows wordt geleverd. Klik in dezelfde verkenner met de rechtermuisknop op het gewenste bestand en klik in het contextmenu in het gedeelte "Openen met" op de regel Paint.NET. In deze toepassing kunt u de afbeelding vergroten door het gedeelte "Afbeelding" in het menu te openen en daar "Horizontaal spiegelen" te selecteren. In tegenstelling tot Explorer moet u een afbeelding na het bewerken van een afbeelding opslaan om de wijzigingen in het bestand te herstellen.

Populair per onderwerp