Hoe Het Djvu-formaat Te Herkennen

Hoe Het Djvu-formaat Te Herkennen
Hoe Het Djvu-formaat Te Herkennen

Video: Hoe Het Djvu-formaat Te Herkennen

Video: How to convert djvu to pdf 2022, September
Anonim

Op dit moment zijn er ongeveer enkele tientallen formaten van e-books. Elk van hen vertegenwoordigt iets speciaals, maar onder hen zijn er 3 "walvissen" die het meest worden gebruikt: pdf, djvu en html.

Hoe het djvu-formaat te herkennen
Hoe het djvu-formaat te herkennen

Noodzakelijk

  • - DjVu-editor;
  • - Microsoft Office.

instructies:

Stap 1

De pdf- en djvu-indelingen zijn meestal alleen foto's, d.w.z. gescande versie van een tijdschrift of boek. Om de tekst van dergelijke elektronische kopieën te selecteren, is het noodzakelijk om speciale software te gebruiken die afbeeldingen kan herkennen en er een tekstuele basis in kan ontwikkelen.

Stap 2

Om djvu-bestanden te lezen, kunt u elke viewer gebruiken, als voorbeeld wordt het hulpprogramma DjVu Editor gebruikt. Gebruik voor weergave van alleen tekst van hoge kwaliteit de optie "Zwart-wit weergavemodus" in de programma-instellingen. Nu moet u de vereiste pagina's exporteren voor latere herkenning.

Stap 3

Klik op het bovenste menu "Afdrukken" en selecteer in het geopende venster de printer Microsoft Office Document Image Writer. Hiermee kunt u een virtueel boek maken met de pagina's die u nodig hebt. Met andere woorden, u moet een tiff-bestand van meerdere pagina's maken. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd", selecteer het juiste formaat en klik twee keer op de knop "OK".

Stap 4

Het resulterende grafische bestand kan worden herkend via het standaardhulpprogramma Document Imaging in de Microsoft Office-suite. Om snel een bestand te starten, klikt u er met de rechtermuisknop op in het Windows Verkenner-venster, selecteert u het gedeelte "Openen met" en klikt u op het item Microsoft Office Document Imaging.

Stap 5

Nadat u automatisch de inhoud van de geüploade afbeelding hebt herkend, moet u de gewenste tekst kopiëren. Om dit te doen, selecteert u het gebied van de gewenste grootte met de linkermuisknop en selecteert u het item "Kopiëren" in het contextmenu. Open nu MS Word en plak de tekst van het klembord. U hoeft het alleen maar in een leesbare vorm te brengen en het te gaan gebruiken.

Populair per onderwerp