Hoe Het Moederbord Te Herkennen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Herkennen
Hoe Het Moederbord Te Herkennen

Video: Hoe Het Moederbord Te Herkennen

Video: Hoe Het Moederbord Te Herkennen
Video: HOE WERKT HET?! Cpu en Moederbord #1 2024, Mei
Anonim

Vaak zijn er situaties waarin het nodig is om de modellen te kennen van sommige apparaten die op een computer of laptop zijn geïnstalleerd. Bepaling van de aangesloten apparatuur wordt bereikt door zowel mechanische als softwarematige methoden.

Hoe het moederbord te herkennen
Hoe het moederbord te herkennen

Noodzakelijk

  • - Spectiteit;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Als je te maken hebt met een desktopcomputer, controleer dan de modelnaam op het moederbord zelf. Koppel de stroom naar de systeemeenheid los. Draai enkele schroeven los en verwijder de gewenste kastwand.

Stap 2

Vind de informatie waarin u geïnteresseerd bent door het moederbord te onderzoeken. Meestal wordt het modelnummer op het apparaat zelf gestempeld. Uiteraard is de beschreven methode niet van toepassing op mobiele computers, omdat het demonteren van een laptop veel tijd zal kosten. Bovendien kunt u tijdens dit proces belangrijke items beschadigen.

Stap 3

Installeer het Speccy-hulpprogramma. Download het van www.piriform.com. Het wordt gratis verspreid, dus u hoeft geen licentie aan te schaffen om het te gebruiken. Installeer het beschreven programma.

Stap 4

Start Speccy. Wacht 2-3 minuten totdat het programma informatie over geïnstalleerde apparaten heeft verzameld. Nadat het hulpprogramma volledig is geladen, selecteert u het menu "Moederbord". Bekijk de informatie die beschikbaar is onder "Fabrikant" en "Model".

Stap 5

Bezoek de website van de fabrikant van dit apparaat om de gedetailleerde kenmerken van het moederbord te bepalen. Bovendien kunt u een programma gebruiken dat al draait om het type geheugenmodules, processorsocket en andere parameters te achterhalen die u nodig hebt.

Stap 6

De beschreven methode is helaas niet zonder nadelen. Veel programma's kunnen het apparaatmodel niet betrouwbaar bepalen als de juiste stuurprogramma's niet voor hen zijn geïnstalleerd. Tegelijkertijd moet u de naam van de apparatuur weten om werkbestanden te installeren. Gebruik in dergelijke situaties het programma Sam Drivers.

Stap 7

Installeer het opgegeven hulpprogramma en voer het uit. Wacht een paar minuten totdat de selectie van de juiste stuurprogramma's is voltooid. Markeer in het nieuwe menu de items die verband houden met het moederbord. Klik op de knop Geselecteerd installeren.

Stap 8

Start uw pc opnieuw op en gebruik Speccy om uw moederbordmodel te achterhalen.

Aanbevolen: