Een Archief Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Archief Splitsen
Een Archief Splitsen

Video: Een Archief Splitsen

Video: Een Archief Splitsen
Video: 8.3 Softshackle splitsen aan een lijn 2024, April
Anonim

Kent u de situatie waarin u een belangrijk bestand naar een USB-flashstation moet kopiëren, maar er niet genoeg ruimte op is? Je haalt er een tweede flashstation uit om het bestand naar toe te sturen, en bevriest van frustratie als je ziet dat het ook verstopt is. De schijven zijn uit, het bestand is nog steeds niet ontvangen. Wat te doen? Archiveer het en verdeel het archief in delen!

Een archief splitsen
Een archief splitsen

instructies:

Stap 1

Om een bestand te archiveren, zal elke archiver het doen. WinZip, 7-Zip, WinRAR - deze veelgebruikte programma's zijn gemakkelijk te vinden op internet. Als geen van deze is geïnstalleerd, downloadt en installeert u het op uw computer.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het bestand, selecteer de opdracht "Toevoegen aan archief … / Toevoegen aan archief …". In het venster dat verschijnt, vinden we de optie "Verdelen in volumes van grootte …". Voer handmatig de grootte in van het volume waarin u het archief wilt splitsen. Meestal wordt de grootte aangegeven in bytes. We drukken op "OK" en bevestigen de keuze.

Stap 3

Na het uitvoeren van deze bewerking hebben we twee of meer volumes die afzonderlijk naar verschillende media kunnen worden gekopieerd. Elk volume bevat een deel van de informatie van het originele bestand en u kunt geen bestand van één volume plakken zonder de resterende volumes.

Stap 4

We kopiëren volumes naar media en zetten ze over naar een andere computer. Om het gesplitste archief uit te pakken, kopieert u alle onderdelen naar één map. Het bureaublad zal ook werken, omdat het ook een map is.

Stap 5

Het bestand wordt op de gebruikelijke manier uit het archief gehaald. Ga met een dubbelklik van de muis naar een van de volumes. Als alle volumes met delen van het archief in één map staan, wordt het bestand zonder problemen uitgepakt.

Nu weet u hoe u een archief kunt splitsen en omvangrijke bestanden kunt kopiëren zonder voldoende ruimte op de media te hebben.

Aanbevolen: