Pictogrammen Voor Het Windows-bureaublad Installeren

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Voor Het Windows-bureaublad Installeren
Pictogrammen Voor Het Windows-bureaublad Installeren

Video: Pictogrammen Voor Het Windows-bureaublad Installeren

Video: Pictogrammen Voor Het Windows-bureaublad Installeren
Video: W10-0029 Microsoft Office pictogrammen op bureaublad plaatsen 2024, Maart
Anonim

In het Windows-besturingssysteem heeft elk item op het bureaublad een eigen pictogram. Als u het standaard uiterlijk van bestanden en mappen beu bent, kunt u er op elk moment aangepaste pictogrammen voor instellen. Om dit te doen, moet u verschillende stappen volgen.

Pictogrammen voor het Windows-bureaublad installeren
Pictogrammen voor het Windows-bureaublad installeren

instructies:

Stap 1

Download een verzameling iconen van internet of maak ze zelf. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de pictogrammen die u wilt wijzigen de standaardpictogrammen hebben om de.ico-extensie te hebben. Als afbeeldingen de.png-indeling hebben, gebruik dan speciale hulpprogramma's die zijn ontworpen om het ene formaat naar het andere te converteren. Onthoud de map waarin u de pictogrammen hebt opgeslagen.

Stap 2

De meeste pictogrammen op het bureaublad zijn snelkoppelingen. Om een pictogram voor een snelkoppeling in te stellen, verplaatst u de cursor naar de map of het bestand waarvan u het pictogram wilt wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. In het dialoogvenster dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Snelkoppeling" en klikt u op de knop "Pictogram wijzigen" onder aan het venster. In het extra venster "Pictogram wijzigen" drukt u op de knop "Bladeren" en geeft u het pad naar het pictogram op. Wanneer het pictogram is geselecteerd, ziet u er een miniatuur van. Klik op OK om uw selectie te bevestigen. Klik in het venster "Eigenschappen: [naam van uw map of bestand]" op de knop "Toepassen" en sluit het eigenschappenvenster.

Stap 3

Om een nieuw pictogram in te stellen voor een map die op het bureaublad is gemaakt, opent u het eigenschappenvenster van deze map op dezelfde manier als beschreven in de tweede stap. Aangezien dit geen snelkoppeling is, zullen er geen tabbladen met dezelfde naam in de eigenschappen staan. Ga naar het tabblad "Instellingen", in het gedeelte "Mappictogrammen" onderaan het venster, klik op de knop "Pictogram wijzigen". Selecteer in het extra venster dat wordt geopend een nieuw pictogram uit de voorgestelde miniaturen of geef het pad naar een aangepast bestand op. Bevestig uw keuze, klik op de knop "Toepassen" in het eigenschappenvenster, sluit het venster.

Stap 4

Pictogrammen voor items zoals "Deze computer", "Mijn documenten", "Netwerkomgeving" en "Prullenbak" kunnen niet worden gewijzigd via de mapeigenschappen. Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het geopende venster "Beeldschermeigenschappen" naar het tabblad "Bureaublad" en klik op de knop "Bureaubladinstellingen". Selecteer het element waarvan u het pictogram wilt wijzigen en klik op de knop "Pictogram wijzigen". Geef het pad naar het aangepaste bestand op, bevestig uw keuze, klik op de knop "Toepassen" en sluit het eigenschappenvenster.

Aanbevolen: