Pictogrammen Voor Mappen Instellen

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Voor Mappen Instellen
Pictogrammen Voor Mappen Instellen

Video: Pictogrammen Voor Mappen Instellen

Video: Pictogrammen Voor Mappen Instellen
Video: Windows verkenner aanpassen 2024, Maart
Anonim

Om de mappictogrammen die in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd te vervangen door andere, moet u enige voorbereidende voorbereidingen treffen. Het is wenselijk dat de pictogrammen zich in bestanden van een speciaal daarvoor bestemd formaat bevinden - ico. Als je ze hebt in bestanden met een ander grafisch formaat, dan kun je deze converteren naar de gewenste, bijvoorbeeld met behulp van een online service. En dan kunt u direct doorgaan met de procedure voor het vervangen van oude pictogrammen door nieuwe.

Pictogrammen voor mappen instellen
Pictogrammen voor mappen instellen

instructies:

Stap 1

Start Windows Verkenner door te drukken op de sneltoets WIN + E. U kunt dit doen door te dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad, of door het menu op de Start-knop te openen en Verkenner te kiezen in het gedeelte Programma's.

Stap 2

Zoek en klik met de rechtermuisknop op de map waarvoor u het pictogram wilt wijzigen. Er verschijnt een contextmenu waarin u het onderste item - "Eigenschappen" moet selecteren. Op deze manier opent u een venster dat toegang geeft tot wijzigingen in enkele eigenschappen van de map.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Instellingen". Hierop kunt u zowel het mappictogram als de afbeelding die het aangeeft, wijzigen wanneer de "thumbnail" -modus is ingeschakeld in de Explorer-instellingen. Om het pictogram te wijzigen, klikt u op de onderste knop - "Pictogram wijzigen".

Stap 4

Klik op de knop "Bladeren", zoek het voorbereide ico-bestand op uw computer en klik op de knop "Openen" (of druk op de Enter-toets). Als u Windows Vista gebruikt, kunt u naast ico-bestanden ook afbeeldingen in png-indeling gebruiken. Bovendien is het in elk besturingssysteem mogelijk om pictogrammen te zoeken in uitvoerbare bestanden (met de exe-extensie) of in bronbibliotheken (met de dll-extensie). Bestanden van deze formaten kunnen hele reeksen pictogrammen bevatten, waartoe u toegang krijgt als u het vereiste bestand selecteert met de knop "Bladeren".

Stap 5

Klik op OK in beide geopende vensters (Mappictogram wijzigen en Mapopties) en de vervanging van het mappictogram wordt voltooid. Wijzig indien nodig het pictogram van een andere map - herhaal de handeling.

Stap 6

Een andere manier om afbeeldingen van mappen in het systeem te vervangen, is het gebruik van programma's die zijn ontworpen om de grafische interface van het besturingssysteem te wijzigen. Je kunt veel van deze tweakers online vinden, bijvoorbeeld Microangelo On Display, Stardock IconPackager, TuneUp Utilities, etc. Ze veranderen de labels en pictogrammen van alle mappen tegelijk.

Aanbevolen: