Pictogrammen Voor Mappen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Voor Mappen Wijzigen
Pictogrammen Voor Mappen Wijzigen

Video: Pictogrammen Voor Mappen Wijzigen

Video: Pictogrammen Voor Mappen Wijzigen
Video: Pictogram van mappen wijzigen.avi 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft ingebouwde mogelijkheden om het uiterlijk van veel ontwerpelementen te veranderen. Hieronder vindt u de volgorde van acties bij het wijzigen van het uiterlijk van het mappictogram.

Pictogrammen voor mappen wijzigen
Pictogrammen voor mappen wijzigen

instructies:

Stap 1

Dubbelklik op het pictogram Deze computer om Windows Verkenner te starten. Hetzelfde kan worden gedaan door op de combinatie van knoppen WIN en E (Russisch - U) te drukken.

Stap 2

Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster van de verkenner naar degene waarvoor u het pictogram wilt wijzigen.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map om het contextmenu te openen en selecteer het laagste item daarin - "Eigenschappen".

Stap 4

In het mapeigenschappenvenster heeft u het tabblad Instellingen nodig - klik erop.

Stap 5

Hier heeft u de mogelijkheid om zowel het mappictogram als de "miniatuur" te wijzigen, die wordt weergegeven wanneer de modus met dezelfde naam is ingeschakeld. Om het pictogram te vervangen, drukt u op de onderste knop - "pictogram wijzigen".

Stap 6

U krijgt een selectie van pictogrammen te zien die beschikbaar zijn in het Windows-thema dat u gebruikt. U kunt er uit kiezen, of u kunt een ander geschikt bestand zoeken - hiervoor moet u op de knop "Bladeren" klikken. U moet zoeken in de servicebestanden van de bibliotheken (met de extensie dll) of in de uitvoerbare bestanden (extensie - exe). Daarnaast kunt u ook een bestand selecteren in het ico-formaat dat speciaal is ontworpen om de afbeelding van één pictogram op te slaan. En als je Windows Vista hebt, wordt de png-extensie ook correct weergegeven.

Stap 7

Nadat u de gewenste afbeelding hebt opgehaald, drukt u op Enter (of op de knop "Openen"). Door achtereenvolgens op "OK" te klikken, sluit u beide geopende vensters ("Wijzig pictogram voor map" en "Eigenschappen van map"). Dit voltooit de wijziging van het mappictogram, als u het voor een ander wilt wijzigen, herhaalt u de handeling.

Stap 8

Naast het in het besturingssysteem ingebouwde pictogramvervangingsmechanisme, kunt u speciale programma's van andere fabrikanten gebruiken - bijvoorbeeld Stardock IconPackager, TuneUp Utilities, Microangelo On Display, enz. Hiermee kunt u mappictogrammen niet "per stuk" maar voor alles tegelijk wijzigen. Het is waar dat sommige van deze programma's de processor onnodig belasten en een constant gereserveerde hoeveelheid RAM vereisen, maar in hoeverre dit de werking van uw computer zal beïnvloeden, hangt af van de configuratie en taken.

Aanbevolen: