Hoe U Uw Harde Schijf Een Naam Geeft

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Een Naam Geeft
Hoe U Uw Harde Schijf Een Naam Geeft

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Een Naam Geeft

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Een Naam Geeft
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

Een computer kan meerdere harde schijven hebben die in logische partities zijn gepartitioneerd. Om de identificatie te vergemakkelijken, krijgen schijven en logische partities letters van A tot Z toegewezen, die de gebruiker naar eigen goeddunken kan wijzigen. Bovendien kunt u elke schijf de meest geschikte titel geven.

Hoe u uw harde schijf een naam geeft
Hoe u uw harde schijf een naam geeft

instructies:

Stap 1

Als op de computer één schijf is geïnstalleerd, krijgt deze meestal de letter C. Dit is handig, omdat het besturingssysteem zich standaard op de C-schijf bevindt. U moet deze brief niet wijzigen, u kunt een niet-werkend systeem krijgen of problemen ondervinden bij het starten van reeds geïnstalleerde programma's.

Stap 2

Alle andere stationsletters kunnen worden gewijzigd. Open om te wijzigen: "Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpmiddelen" - "Computerbeheer". Selecteer in de linkerkolom van het geopende venster "Schijfbeheer".

Stap 3

In het geopende venster ziet u een lijst met schijven en hun grafische weergave. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste station en selecteer "Wijzig stationsletter of stationspad" in het contextmenu. Selecteer in het nieuwe venster een vrije stationsletter voor de schijf en sla de wijzigingen op.

Stap 4

Als u bijvoorbeeld station F naar D wilt hernoemen, maar deze letter behoort al tot een ander station, hernoem dan station D naar een ander station en wijs de vrijgekomen letter toe aan station F.

Stap 5

U kunt niet alleen de stationsletter wijzigen, maar ook de naam, die wordt weergegeven in de "Verkenner". Open "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op een willekeurige schijf en selecteer "Naam wijzigen". Dus als je games op de geselecteerde schijf hebt staan, kun je deze "Games" of Game noemen. Als het een gegevensschijf is, zijn opties zoals Gegevens of Bestanden prima. Mogelijk hebt u schijven op uw computer: "Foto", "Muziek", "Soft", "Archief", enz.

Stap 6

Sommige gebruikers maken een aparte sectie waarin ze alle bestanden opslaan die hun relevantie hebben verloren, maar die in sommige situaties toch nuttig kunnen zijn. De naam van een dergelijke schijf is geschikt - "Dump", "Diversen", "Oude bestanden", "Junk", enz. - in dit geval hangt het allemaal af van de verbeelding van de gebruiker. Als u de schijfnaam wijzigt, verandert de letter niet.

Stap 7

Zelfs als je maar één fysieke schijf op je computer hebt, is het aan te raden deze op te delen in meerdere logische. Wijs voldoende ruimte toe voor uw C-schijf, bijvoorbeeld 50 GB. Dit is voldoende voor het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's. Bewaar alle andere bestanden op andere secties, dit zal hun veiligheid aanzienlijk verhogen. Het is nog beter als uw systeem twee of meer fysieke harde schijven heeft: door belangrijke informatie te dupliceren, minimaliseert u het risico dat u deze verliest.

Aanbevolen: