Hoe Het Type Bestand Zonder Extensie Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Bestand Zonder Extensie Te Bepalen
Hoe Het Type Bestand Zonder Extensie Te Bepalen

Video: Hoe Het Type Bestand Zonder Extensie Te Bepalen

Video: Hoe Het Type Bestand Zonder Extensie Te Bepalen
Video: Bestand zonder extensie maken 2024, Mei
Anonim

Elk bestandstype heeft zijn eigen formaat en toepassing die dit formaat herkent. Er zijn verschillende gevallen waarin de bestandsextensie niet wordt weergegeven. U moet de handelwijze kiezen die bij uw specifieke situatie past.

Hoe het type bestand zonder extensie te bepalen
Hoe het type bestand zonder extensie te bepalen

instructies:

Stap 1

Als de extensie niet wordt weergegeven vanwege door de gebruiker gedefinieerde (of standaard) instellingen, zijn er verschillende manieren om het bestandstype te bepalen. De eenvoudigste: beweeg de muiscursor over het bestandspictogram en wacht een paar seconden zonder op een knop te drukken. Er verschijnt een klein venster met korte informatie. Zo'n tooltip geeft onder andere het bestandstype aan.

Stap 2

Raadpleeg de bestandseigenschappen als er informatie ontbreekt. Om dit te doen, verplaatst u de cursor naar het pictogram van het bestand dat u nodig hebt en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend, ga naar het tabblad "Algemeen" en lees de informatie die u nodig hebt in het veld "Bestandstype". Als u per ongeluk de eigenschappen niet van het bestand zelf heeft geopend, maar van de snelkoppeling, wordt het type "Snelkoppeling" aangegeven op het tabblad "Algemeen". Ga in dit geval naar het tabblad "Label" en bekijk de gegevens in het veld "Objecttype".

Stap 3

U kunt ook altijd de weergave van bestandsextensies aanpassen. Open hiervoor het "Configuratiescherm" via de Windows-toets of de "Start"-knop. Selecteer het pictogram Mapopties in de categorie Vormgeving en thema's. U kunt ook een willekeurige map op uw computer openen en Mapopties selecteren in het menu Extra. Wanneer een nieuw dialoogvenster wordt geopend, maakt u het tabblad "Weergave" actief.

Stap 4

Blader door de lijst in de groep "Geavanceerde opties" en zoek het item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Schakel dit veld uit en pas de nieuwe instellingen toe. Sluit het dialoogvenster met de OK-knop of het [x]-pictogram. De bestandsextensies worden weergegeven.

Stap 5

In sommige gevallen, zelfs met de juiste instellingen, is de bestandsextensie mogelijk niet aanwezig, en in het eigenschappenvenster zal het veld Bestandstype de definitie "Bestand" bevatten. U kunt proberen zo'n bestand in verschillende toepassingen te openen, het is waarschijnlijk dat een van hen zal werken.

Stap 6

U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en Openen met kiezen. Selecteer een eenvoudig notitieboek uit de lijst met voorgestelde programma's. Ongeacht de codering kan het begin van de tekst informatie bevatten over de bestandsextensie of de toepassing waarin deze is gemaakt.

Aanbevolen: