Een Afdruktaak Annuleren

Inhoudsopgave:

Een Afdruktaak Annuleren
Een Afdruktaak Annuleren

Video: Een Afdruktaak Annuleren

Video: Een Afdruktaak Annuleren
Video: De afdrukwachtrij handmatig wissen in Windows 8 2024, Mei
Anonim

Het annuleren van de afdrukwachtrij blijft een van de meest voorkomende taken bij het gebruik van een computer als werkinstrument. Het probleem kan op verschillende manieren worden opgelost zonder tussenkomst van extra software.

Een afdruktaak annuleren
Een afdruktaak annuleren

instructies:

Stap 1

Gebruik de eenvoudigste methode - de knop "Annuleren" op de printer zelf, of probeer de afdrukwachtrij te annuleren door de opdracht met dezelfde naam in het apparaatmenu te selecteren.

Stap 2

Open het hoofdsysteemmenu "Start" en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren" om een alternatieve methode te gebruiken om de afdrukwachtrij te annuleren. Voer de waarde van controleprinters in de regel "Open" in en autoriseer de opdracht door op OK te klikken. Roep het contextmenu van de gebruikte printer op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Openen" te selecteren. Roep het contextmenu van de te annuleren documentafdrukwachtrij op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Annuleren" te selecteren, of gebruik de optie "Afdrukwachtrij wissen" om alle printertaken te verwijderen.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" om een andere bewerking uit te voeren om de afdrukwachtrij te annuleren en de link "Alle programma's" uit te vouwen. Vouw Accessoires uit en start Kladblok. Maak een nieuw document en voeg de value net stop spooler eraan toe. Typ op de volgende regel de waarde del% systemroot% system32spoolprinters *.shd en herhaal dezelfde waarde maar met de extensie.spl op de derde regel van het gegenereerde document. Voer de waarde net stop spooler opnieuw in in de laatste, vierde regel en open het bovenste servicemenu "Bestand" van het "Kladblok" applicatievenster. Selecteer Opslaan als en voer de waarde voor DriveName in: DeletePrintJobs.cmd in de Filename-regel. Sla het gemaakte document op en voer (of kopieer en plak) de naam in het tekstvak Openen van het dialoogvenster Uitvoeren van het hoofdmenu Start van het systeem. Autoriseer de uitvoering van het gegenereerde opdrachtscript door op OK te klikken en wacht tot het proces is voltooid. Deze actie stopt het hulpprogramma Print Manager en verwijdert alle bestaande taken.

Aanbevolen: