Een Herstart Annuleren?

Inhoudsopgave:

Een Herstart Annuleren?
Een Herstart Annuleren?

Video: Een Herstart Annuleren?

Video: Een Herstart Annuleren?
Video: Gideon van Meijeren 'Regering heeft invloed op rechters' v Joost Sneller - Rechtspraak Tweede Kamer 2024, Mei
Anonim

Elk besturingssysteem heeft de gewoonte fouten op te stapelen, wat vroeg of laat tot systeemstoringen leidt. Het Windows-"wapen" dat is ontworpen om systeemfouten op te lossen, is het hulpprogramma voor automatisch opnieuw opstarten. Tegelijkertijd is het soms nodig om de functie voor automatisch opnieuw opstarten uit te schakelen om de oorzaken ervan te achterhalen.

Een herstart annuleren?
Een herstart annuleren?

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" in de linkerbenedenhoek van het bureaublad om het hoofdmenu te openen en selecteer "Deze computer".

Stap 2

Roep het servicemenu op door met de rechtermuisknop op het veld "Deze computer" te klikken en naar het gedeelte "Eigenschappen" te gaan.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het venster "Systeemeigenschappen" dat wordt geopend (Windows XP) of selecteer "Geavanceerde systeeminstellingen" en ga naar het tabblad "Geavanceerd" (Windows Vista / 7).

Stap 4

Klik op de knop "Opties" in het gedeelte "Opstarten en herstellen" van het tabblad "Geavanceerd" van het hoofdsysteemmenu.

Stap 5

Selecteer het gedeelte "Systeemfout" in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 6

Haal het vinkje weg bij "Automatisch opnieuw opstarten" in het gedeelte "Systeemfout" van het hoofdmenu van de computer.

Het resultaat van de operatie is de beëindiging van het automatisch opnieuw opstarten of afsluiten van de computer wanneer een kritieke fout verschijnt en het verschijnen van een "blauw scherm des doods" (blauw scherm met een BSOD-code).

Een alternatieve methode om het automatische herstartbeveiligingsmechanisme uit te schakelen of de computer af te sluiten, is door het opdrachtregelprogramma te gebruiken.

Stap 7

Klik op de knop Start om het hoofdmenu van Windows te openen.

Stap 8

Selecteer "Alle programma's" en ga naar het gedeelte "Accessoires".

Stap 9

Geef het menu-item "Opdrachtregel" op in de subsectie "Standaard" van het hoofdmenu.

Stap 10

Voer shutdown / a in tijdens de time-outperiode.

Stap 11

Gebruik de parameter / tnnn om de hoeveelheid tijd te selecteren die moet worden gewacht voordat de computer opnieuw wordt opgestart of afgesloten. Het kan worden ingesteld van 0 tot 600 seconden. De standaard time-out is 30 seconden.

Hiermee wordt het opnieuw opstarten of afsluiten van de computer geannuleerd.

Aanbevolen: