Een Systeem-flashstation Maken

Inhoudsopgave:

Een Systeem-flashstation Maken
Een Systeem-flashstation Maken

Video: Een Systeem-flashstation Maken

Video: Een Systeem-flashstation Maken
Video: Hoe veilig te maken met behulp van Cardboard 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om een besturingssysteem te installeren zonder dvd's te gebruiken. Dit geldt vooral bij het werken met netbooks. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk om opstartbare USB-drives te maken.

Een systeem-flashstation maken
Een systeem-flashstation maken

Noodzakelijk

  • - USB opslag;
  • - Windows 7 installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Open eerst de instructies voor uw netbook of zoek deze op de officiële website van de fabrikant. Controleer of de apparatuur de USB-opstartfunctie ondersteunt. Selecteer nu een flashstation of USB-harde schijf waarvan de grootte groter moet zijn dan 4 GB.

Stap 2

Sluit de geselecteerde flashdrive aan op de computer en druk tegelijkertijd op de toetsen Win en R. Typ in het menu dat wordt geopend de opdracht cmd en druk op de toetsen Shift, Ctrl en Enter. Dit is vereist om de opdrachtprompt uit te voeren als computerbeheerder.

Stap 3

Voer nu het commando diskpart in het geopende venster in en druk op de Enter-toets. Schrijf nu de opdrachtlijstschijf en druk op de Enter-toets. Onthoud het serienummer dat door het systeem is toegewezen aan de gewenste flashdrive, bijvoorbeeld schijf 3.

Stap 4

Voer nu de volgende opdrachten één voor één in, waarbij u elke regel scheidt door op de Enter-toets te drukken: Selecteer schijf 3

Schoon

Primaire partitie maken

Selecteer partitie 1

Actief

Formaat fs = ntfs snel

Toewijzen

Afsluiten Dit is nodig om een opstartsector op de geselecteerde flashdrive te maken.

Stap 5

Open nu het menu "Deze computer" en kijk naar de letter die is toegewezen aan het dvd-station waarin de Windows Seven-schijf is geïnstalleerd. Typ nu G: op de opdrachtregel. In dit geval is G de letter van het dvd-station. Voer de opdracht cd boot in en voer het gewenste bestand uit door bootsect.exe / nt60 F: te typen, waarbij F de letter is die aan de gewenste flashdrive is toegewezen.

Stap 6

Open nu een bestandsbeheerder en kopieer alle mappen en bestanden op de dvd naar uw systeemflashstation. Verwijder dit USB-opslagapparaat op een veilige manier. Sluit de USB-stick aan op de netbook en zet hem aan.

Stap 7

Houd nu de F8-toets ingedrukt en selecteer in het menu dat wordt geopend USB-HDD. Druk op de Enter-toets. Installeer het besturingssysteem met uw systeemflashstation. Selecteer na het opnieuw opstarten de optie "Boot from hard drive".

Aanbevolen: