Hoe Het Register Op Een Computer Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Op Een Computer Te Openen
Hoe Het Register Op Een Computer Te Openen

Video: Hoe Het Register Op Een Computer Te Openen

Video: Hoe Het Register Op Een Computer Te Openen
Video: Windows 10 - How to Set Up Remote Desktop Connection 2024, Mei
Anonim

Het register is een database waarin informatie wordt opgeslagen over Windows-configuratie, hardware, gebruikers, programma's, opties en instellingen. Terwijl de computer draait, heeft het besturingssysteem toegang tot deze gegevens. U kunt het register openen met een bewerkingsprogramma.

Hoe het register op een computer te openen
Hoe het register op een computer te openen

instructies:

Stap 1

De Register-editor maakt deel uit van het Windows-pakket. Het kan worden gebruikt om het register te wijzigen, maar gebruikers worden ten zeerste afgeraden om het register zelf te bewerken, vooral wanneer de gebruiker slechts vaag begrijpt wat hij doet. Fouten in het register kunnen het besturingssysteem ernstig beschadigen, dus bewerk het register niet tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Stap 2

Om het register-editorprogramma te starten, gebruikt u het menu "Start" om de opdracht "Uitvoeren" op te roepen. Voer in een lege regel regedit (of regedit.exe) in zonder aanhalingstekens, spaties of andere onnodige afdrukbare tekens en klik op OK of druk op Enter op uw toetsenbord - de Register-editor wordt geopend in een nieuw venster.

Stap 3

Het register heeft een boomstructuur. Elke map kan worden uitgevouwen om alle bronnen te bekijken. In bepaalde gevallen, als er onjuiste gegevens in het register zijn ingevoerd, kan de optie voor registerherstel u helpen. Om het register te herstellen, selecteert u via de knop "Start" het item "Afsluiten" en de opdracht "Opnieuw opstarten". Klik OK.

Stap 4

Wanneer de computer opnieuw opstart, drukt u op de F8-toets wanneer het bericht "Selecteer een besturingssysteem om te starten" verschijnt. Gebruik de pijlen om omhoog en omlaag te gaan in het menu. Selecteer Laad laatst bekende goede configuratie en druk op Enter. Op deze manier kunt u het register alleen herstellen in geval van problemen, bijvoorbeeld door nieuwe stuurprogramma's te installeren die niet compatibel zijn met de bestaande hardware. Als u per ongeluk de benodigde bestanden of stuurprogramma's uit het register hebt verwijderd, zal deze methode niet helpen.

Stap 5

Er zijn ook programma's en hulpprogramma's van derden voor het openen van en werken met het register, bijvoorbeeld CCleaner. Als u een soortgelijk programma of hulpprogramma van internet hebt gedownload of vanaf een schijf hebt geïnstalleerd, volgt u de instructies die daarbij horen.

Aanbevolen: