Hoe Informatie Uit Het Register Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Uit Het Register Te Verwijderen
Hoe Informatie Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Informatie Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Informatie Uit Het Register Te Verwijderen
Video: How to Delete leftover Files and Registry Keys of uninstalled Program On Windows 10,8 and 7 2024, Mei
Anonim

Belangrijke waarschuwing: het wijzigen van het register (zelfs een kleine of gedeeltelijke) kan leiden tot een volledige systeemcrash. Neem dus alle verdere acties op eigen risico en risico. U kunt alle informatie via het register verwijderen - van programma's tot sleutels.

Hoe informatie uit het register te verwijderen
Hoe informatie uit het register te verwijderen

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het register starten. Je kunt het als volgt doen:

1. In sommige versies van Windows wordt het "Register" gestart vanuit het vervolgkeuzemenu "Deze computer". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en klik vervolgens op "Register-editor"

2. Deze methode werkt op alle versies van Windows. Klik op de knop "Start" en vervolgens op "Uitvoeren …". of gewoon door op de sneltoets "Windows (checkbox-knop) + R te drukken. Voer in het geopende venster" Regedit.exe " in. Het venster Register-editor wordt geopend.

Stap 2

Als u een map moet verwijderen (bijvoorbeeld een programma dat tijdens het de-installatieproces onjuist is verwijderd), zoek dan eerst deze map op in de vervolgkeuzelijsten. Meestal zijn programma's te vinden in HKEY_CURRENT_USER of HKEY_USERS. Wanneer u het gewenste programma vindt, klikt u er met de rechtermuisknop op en verwijdert u het programma. Dat is alles. Alle ingenieuze is eenvoudig.

Stap 3

Het verwijderen van informatie uit het register houdt ook in dat het uit de "prullenbak" wordt verwijderd. Dit kan met speciale programma's (utilities), bijvoorbeeld met het programma CCleaner. Het programma is gratis. Download en installeer het op uw computer. Om het register te optimaliseren, volgt u de instructies: klik op de knop "Register" in het programmavenster en zoek vervolgens onderaan het programma de knop "Zoeken naar problemen". Het proces van probleemoplossing en schade aan het register wordt gestart. Wanneer het zoeken is voltooid, klikt u op de knop "Repareren". Er verschijnt een venster met de vraag of u een back-up wilt maken van de gewijzigde gegevens, klik op "Nee", omdat dit niet vereist is. Klik vervolgens op "Geselecteerde repareren", "OK". Wanneer het reinigingsproces is voltooid, klikt u op de knop "Sluiten". Dat is alles, het verwijderen van "foutieve" informatie is voorbij. U kunt hetzelfde doen met andere programma's.

Aanbevolen: