Hoe Twee Muizen Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Muizen Aan Te Sluiten
Hoe Twee Muizen Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Muizen Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Muizen Aan Te Sluiten
Video: Hoe een draadloze muis op een laptop aan te sluiten 2024, Mei
Anonim

Een muis is een computermanipulator die is ontworpen om de cursor te besturen in de interface van een grafisch besturingssysteem. Niet vaak, maar het wordt noodzakelijk om twee van dergelijke apparaten tegelijk in één besturingssysteem te hebben. U hebt dit bijvoorbeeld nodig als u in sommige toepassingen een speciale "gaming"-muis met grotere nauwkeurigheid wilt gebruiken en in andere programma's naar een gewone muis wilt overschakelen.

Hoe twee muizen aan te sluiten
Hoe twee muizen aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Bepaal via welke poort de hoofdmuis is aangesloten - de keuze van het type van de tweede dergelijke muis hangt hiervan af. Als u op een desktopcomputer met een conventionele systeemeenheid werkt, wordt dit hoogstwaarschijnlijk gedaan met behulp van de PS / 2-aansluiting op het achterpaneel - de moederbordconnectoren bevinden zich daar. De stekker van deze standaard heeft een cilindrische vorm met meerdere pinnen erin.

Stap 2

Als een USB-poort wordt gebruikt, moet deze plat en rechthoekig zijn. Er kan slechts één PS / 2-connector voor een muis zijn - als deze niet wordt gebruikt door de hoofdmanipulator van dit type, kunt u deze gebruiken om een extra aan te sluiten. Anders werkt alleen een USB-muis voor u. PS/2 wordt zelden gebruikt in laptops, dus je zult waarschijnlijk beide muizen moeten aansluiten via USB-poorten.

Stap 3

Kies een muis met het juiste type connector (PS/2 of USB). Het is niet belangrijk om de connector van het nieuwe apparaat in de USB-connector te steken (aan de voorkant, zijkant of achterkant van de computerbehuizing - het maakt niet uit) en deze wordt herkend en gebruikt door het besturingssysteem. En via de PS / 2-aansluiting mag de muis alleen worden aangesloten als de computer is uitgeschakeld, omdat het stuurprogramma samen met het opstarten van het systeem wordt geladen.

Stap 4

Als de tweede muis draadloos is, verschilt de installatie ervan van het aansluiten van een conventioneel USB-apparaat, alleen omdat u niet de muis zelf hoeft aan te sluiten, maar de adapter.

Stap 5

Met de beschreven items kunt u een extra muis gebruiken om één cursor op het computerscherm te manipuleren. Er is aanvullende software waarmee je twee (of meer) van dergelijke manipulatoren kunt gebruiken, elk met een eigen cursor, en soms zijn ze zelfs verbonden met verschillende computers op het lokale netwerk. Dergelijke toepassingen zijn nog niet wijdverbreid, omdat ze niet passen in het concept van moderne besturingssystemen voor personal computers. Als u wilt, kunt u deze optie proberen - dit kan bijvoorbeeld het MultiMouse-systeem zijn (https://multimouse.com).

Aanbevolen: