Is Het Mogelijk Om Windows 7 Te Installeren Zonder Schijf?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Windows 7 Te Installeren Zonder Schijf?
Is Het Mogelijk Om Windows 7 Te Installeren Zonder Schijf?

Video: Is Het Mogelijk Om Windows 7 Te Installeren Zonder Schijf?

Video: Is Het Mogelijk Om Windows 7 Te Installeren Zonder Schijf?
Video: Windows 7 installeren vanaf usb 2024, April
Anonim

Het besturingssysteem Windows 7 is een van de meest succesvolle en functionele systemen die door Microsoft zijn uitgebracht. Het kan op twee manieren worden geïnstalleerd: door middel van een gegevensdrager op een cd of door middel van een USB-stick.

Is het mogelijk om Windows 7 te installeren zonder schijf?
Is het mogelijk om Windows 7 te installeren zonder schijf?

De media voorbereiden

Om Windows 7 te installeren op computers die het werken met een diskettestation (bijvoorbeeld netbooks) niet ondersteunen, kunt u een USB-flashstation gebruiken waarvan het volume groter moet zijn dan 4 GB om alle distributiebestanden die nodig zijn voor de juiste installatie volledig te kunnen bevatten en de daaropvolgende werking van het systeem.

Voordat u Windows 7 installeert, moet u een image van het besturingssysteem downloaden. Dit kan zowel op de officiële Microsoft-mirror als op bronnen van derden. Nadat u de afbeelding hebt gedownload, moet u een programma installeren dat de USB-flashdrive in het gewenste formaat formatteert en alle bestanden in de afbeelding opneemt. Een van de handigste programma's voor het opnemen van Windows 7 is de Windows 7 USB / DVD Download Tool. Het programma is beschikbaar op de officiële Microsoft-website en stelt u in staat een gelicentieerde afbeelding op verwisselbare media op te nemen.

Opname op flashstation

Installeer de USB-stick in het apparaat en voer Windows 7 USB / DVD Download Tool uit. U ziet een eenvoudige programma-interface waarmee de reeds gedownloade afbeelding wordt opgenomen. Klik op de knop "Bladeren" en geef het pad op naar het ISO-bestand van de systeemkopie die u eerder hebt gedownload. Eenmaal geselecteerd, klik op "Openen".

Nadat u het pad naar de afbeelding hebt opgegeven, klikt u op de knop Volgende om door te gaan met het branden van de afbeelding op verwisselbare media. Selecteer in het volgende menu USB-apparaat. Selecteer in de lijst de naam van uw flashstation en klik vervolgens op Beginnen met kopiëren. Klik vervolgens op USB-apparaat wissen en bevestig de voltooiing van de informatie. Daarna wordt de afbeelding naar de USB-stick geschreven, waarvan u het proces kunt volgen in het hoofdvenster van het programma. Nadat de opnamestatusregel 100% vol is, ziet u het bericht Back-up voltooid. Het vastleggen van de afbeelding is voltooid en u kunt beginnen met het installeren van het systeem.

Acties na opname

Voordat u het systeem opnieuw installeert, dient u alle belangrijke bestanden op een apart medium op te slaan, aangezien het installatieproces documenten kan verwijderen. Ga daarna naar het BIOS van de computer door op de Start Setup-toets (F2 of F4) te drukken wanneer de computer opstart. Ga naar het gedeelte Boot en selecteer de naam van uw flashstation als First Boot Device. Sla uw wijzigingen op en start uw computer opnieuw op. Als het beeld correct is opgenomen en de BIOS-instellingen correct zijn opgegeven, begint de installatie en initiële configuratie van het besturingssysteem.

Aanbevolen: