Een Laag Omkeren

Inhoudsopgave:

Een Laag Omkeren
Een Laag Omkeren

Video: Een Laag Omkeren

Video: Een Laag Omkeren
Video: Omkeren leren door te Steken 3x - Omkeer opdracht CBR Examen Tip 2024, Mei
Anonim

Een afbeelding omkeren betekent het converteren van de waarden van een bepaalde kleur naar het tegenovergestelde. Veel grafische editors ondersteunen verschillende soorten inversies, u kunt hier meer over lezen in de relevante literatuur.

Een laag omkeren
Een laag omkeren

Noodzakelijk

grafische editor

instructies:

Stap 1

Download en installeer een grafische editor op uw computer. Open er een afbeelding in en bewerk deze naar uw voorkeuren. Ga daarna in het lagenmenu (geopend via venstermodus) naar degene die u wilt omkeren. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + A en selecteer "Inversie" bij het bewerken. Als u Adobe Photoshop-software gebruikt, kunt u ook de combinatie Ctrl + I gebruiken.

Stap 2

Als u slechts een bepaald deel van de afbeelding moet omkeren, gebruikt u het selectiegereedschap van het overeenkomstige gebied - als u een rechthoekig deel van de afbeelding nodig hebt, selecteert u dit hulpmiddel in het paneel aan de linkerkant, als het rond is, selecteert u de cirkel.

Stap 3

Om objecten met ongelijke randen te selecteren, gebruikt u ook het overeenkomstige item van dit menu, terwijl u periodiek de positie vastlegt door op de linkermuisknop te drukken. Keer daarna de selectie op dezelfde manier om.

Stap 4

Kijk goed naar de interface van je camera en vind de functie van inverteren tijdens het fotograferen, deze is niet voor elk apparaatmodel beschikbaar. De betekenis van haar werk ligt in het feit dat ze zelfstandig de kleur van een bepaald deel van het beeld rijker maakt dan de rest van de foto. Meestal is deze functie beschikbaar voor cameramodellen van Sony, lees er meer over in de gebruikershandleiding die bij de aankoop wordt geleverd.

Stap 5

Houd er rekening mee dat een dergelijke bewerking onafhankelijk kan worden uitgevoerd door de inverse van de kleurverzadiging in een grafische editor te selecteren, nadat u eerder de rest van de afbeeldingsparameters hebt aangepast. Soortgelijke functies kunnen ook in standaardeditors in de software voor de camera zitten.

Aanbevolen: