Een Parameter Doorgeven Aan Het Script

Inhoudsopgave:

Een Parameter Doorgeven Aan Het Script
Een Parameter Doorgeven Aan Het Script

Video: Een Parameter Doorgeven Aan Het Script

Video: Een Parameter Doorgeven Aan Het Script
Video: Function with Parameter only 2024, Mei
Anonim

Zoals toegepast op programmeren, wordt het woord "script" tegenwoordig gebruikt om te verwijzen naar een programma dat is geschreven in een van de scriptprogrammeertalen. Als het script een parameter moet doorgeven, wordt dit in de regel gedaan bij het aanroepen van een dergelijk programma. Er bestaan ook andere methoden (bijvoorbeeld het doorgeven van parameters via een tussenbestand), maar die zijn veel minder handig in het gebruik.

Een parameter doorgeven aan het script
Een parameter doorgeven aan het script

instructies:

Stap 1

Als het script wordt aangeroepen vanuit een open browservenster, zijn er twee methoden om parameters door te geven: POST en GET. De POST-methode kan worden toegepast op scripts die op de server worden uitgevoerd en daarom toegang hebben tot zijn "omgevingsvariabelen". Dit kunnen bijvoorbeeld scripts in PHP- of Perl-talen zijn. Om een parameter op deze manier door te geven, plaatst u een formulier op de pagina met elementen voor het invoeren van parameters die naar het script worden verzonden. Dit kunnen echter niet alleen tekstvelden zijn die beschikbaar zijn voor de gebruiker (tekst, tekstgebied, wachtwoord, selectievakje, enz.), maar ook verborgen velden van het verborgen type. Het action attribuut van de form tag moet het adres van de scriptlocatie bevatten en het method attribuut moet de parameter transfer method (POST) specificeren. Bijvoorbeeld, de html-code voor het aanroepen van het script.php-script en het doorgeven van een parameter met de naam someParam en de waarde 3.14 kan er als volgt uitzien:

Stap 2

Gebruik de reeks superglobale variabelen van de server om de parameter te lezen die door de POST-methode aan het script is doorgegeven. Bijvoorbeeld, de parameter doorgegeven van het formulier gegeven in de vorige stap, zal het php-script ontvangen in de variabele $ _POST ['someParam'].

Stap 3

Een andere methode voor het doorgeven van parameters (GET) kan niet alleen worden gebruikt met scripts aan de serverzijde, maar ook met uitvoerbare bestanden aan de clientzijde - bijvoorbeeld geschreven in JavaScript. Met deze methode wordt de parameter direct toegevoegd aan de scriptaanroepregel - deze wordt toegevoegd na de naam van het scriptbestand door middel van een vraagteken. Als u bijvoorbeeld het script script.js wilt aanroepen met een parameter met de naam someParam en de waarde 3.14, kan de scriptstartregel er als volgt uitzien: file: /// F: /sources/script.js?SomeParam = 3.14.

Stap 4

Gebruik de eigenschap window.location.search in het JavaScript-script om de string met de doorgegeven parameter te lezen, en gebruik in de php-scripts de $ _GET superglobale array van servervariabelen. In php-scripts kan deze parameter onmiddellijk worden gebruikt (bijvoorbeeld in de vorm $ _GET ['someParam']), en JavaScript vereist een extra door de gebruiker gedefinieerde functie om de naam en waarde van de doorgegeven variabele op te halen.

Stap 5

Als u een parameter wilt doorgeven aan ActionScript die wordt gebruikt in Flash-games en andere op Flash gebaseerde elementen, kunt u het kenmerk flashvars van de embed-tag gebruiken. Bijvoorbeeld: Of een vergelijkbare constructie gebruiken voor de objecttag:

Stap 6

Raadpleeg de parameter die is doorgegeven op de manier van de vorige stap met betrekking tot de _root variabele. Voor het voorbeeld uit de vorige stap bevat de variabele _root.someParam bijvoorbeeld de waarde 3.14.

Aanbevolen: