Hoe Schrijf Je Vierkantswortel?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Vierkantswortel?
Hoe Schrijf Je Vierkantswortel?

Video: Hoe Schrijf Je Vierkantswortel?

Video: Hoe Schrijf Je Vierkantswortel?
Video: Wortels - wortels vereenvoudigen - factor voor het wortelteken brengen - WiskundeAcademie 2024, Mei
Anonim

Bij het schrijven van technische teksten is het soms nodig om de wortel te schrijven. Hiervoor zijn de standaardfuncties van het programma Word voldoende. U hoeft alleen de optie te kiezen die het meest geschikt is voor een bepaald geval.

Spellingsopties voor vierkantswortels in Word
Spellingsopties voor vierkantswortels in Word

Noodzakelijk

computer, woord

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om de vierkantswortel te schrijven via het menu "Symbool invoegen". Om dit te doen, selecteert u achtereenvolgens de menu-items Invoegen-Symbool … In de plaat met een reeks symbolen die op het scherm verschijnt, selecteert u het vierkantswortelteken en klikt u op de knop "Invoegen". Het vierkantswortelsymbool verschijnt in de tekst. (Meestal beslaat het tekensetvenster het grootste deel van de tekst, zodat het uiterlijk van het teken over het hoofd kan worden gezien.)

Om het zoeken naar de vierkantswortel te versnellen, selecteert u in het veld "set": het item "wiskundige symbolen". Om een volledige lijst met beschikbare tekens te zien, stelt u het veld "van" in op "Unicode (hex)".

De keuze van een vierkantswortel (zoals elk ander teken) kan aanzienlijk worden versneld als u de code kent, waarvoor een speciaal veld is: "Tekencode". Voor een vierkantswortel (√) is dit "221A" (hoofdlettergebruik is niet belangrijk, "A" is Engels).

Het is handiger om symbolen opnieuw in te voeren via het speciale paneel "Eerder gebruikte symbolen".

Als het vierkantswortelpictogram heel vaak wordt gebruikt, kunt u hier ook sneltoetscombinaties of AutoCorrectie-opties configureren.

De tekenset hangt ook af van het lettertype dat is opgegeven in het veld Lettertype - sommige lettertypen hebben mogelijk geen vierkantswortel.

Stap 2

De snelste manier om de vierkantswortel af te drukken, is door de toets alt="Image" en de vierkantswortelcode te gebruiken.

Om dit te doen, drukt u op de knop alt="Afbeelding" en typt u 251 op het numerieke toetsenbord terwijl u deze ingedrukt houdt.

Stap 3

Als er een complexe wiskundige uitdrukking onder het wortelteken staat, kan het vierkantswortelpictogram het beste worden afgedrukt met de formule-editor.

Hiervoor selecteert u achtereenvolgens de volgende menu-items: Invoegen - Object - Microsoft-vergelijking 3.0. Daarna wordt de editor van wiskundige formules geopend, waar met name een vierkantswortelsymbool zal zijn.

Als de regel "Microsoft Equation 3.0" niet in het vervolgkeuzemenu staat, was deze optie niet geïnstalleerd toen Word werd geïnstalleerd. Om deze functie te installeren, plaatst u de installatieschijf met het programma Word (bij voorkeur het programma waarmee de eerste installatie is gemaakt) en voert u het installatieprogramma uit. Schakel het selectievakje Microsoft Equation 3.0 in en deze regel wordt beschikbaar.

Stap 4

Een vergelijkbare manier om het vierkantswortelsymbool in Word te schrijven. Selecteer achtereenvolgens de volgende menu-items: Invoegen - Veld - Formule - Vgl. Vervolgens wordt de editor van wiskundige formules geopend.

Stap 5

U kunt de vierkantswortel ook schrijven met een combinatie van speciale tekens. Druk hiervoor op de toetscombinatie Ctrl + F9. Typ vervolgens binnen de accolades die verschijnen: eq / r (; 1000000) en druk op F9. Het resultaat is de vierkantswortel van een miljoen. Natuurlijk kunt u in plaats van 1.000.000 elk nummer invoeren dat u nodig hebt … Trouwens, de resulterende uitdrukking kan in de toekomst worden bewerkt.

Stap 6

U kunt zelf een vierkantswortel tekenen met behulp van de ingebouwde "grafische editor" in Word. Vouw hiervoor het tekenpaneel uit en teken een vierkantswortel die drie segmenten verbindt.

Als er geen knoppen zijn voor het tekenpaneel, klik dan op: Beeld - Werkbalken en vink het vakje naast de regel "Tekenen" aan. Als u van plan bent enkele getallen of uitdrukkingen onder het grondteken te typen, stelt u de optie "tekstterugloop" in op "voor de tekst" of "achter de tekst".

Aanbevolen: