Een Printerkleurprofiel Instellen

Inhoudsopgave:

Een Printerkleurprofiel Instellen
Een Printerkleurprofiel Instellen

Video: Een Printerkleurprofiel Instellen

Video: Een Printerkleurprofiel Instellen
Video: Kleurprofielen instellen - opmaakinstructies - Drukbedrijf 2024, Mei
Anonim

Het instellen van het kleurprofiel van een printer gebeurt in verschillende fasen. Om het te bewerken, worden speciale programma's gebruikt, waarvan het gebruik impliceert dat je de vaardigheden hebt om ermee te werken.

Een printerkleurprofiel instellen
Een printerkleurprofiel instellen

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - Kleur DarkRoom.

instructies:

Stap 1

Download en installeer de Adobe Photoshop-software en de optionele Color DarkRoom-plug-in op uw computer. Registreer het softwareproduct en installeer vervolgens, zonder het te starten, de add-on in de map C: / Program Files / Adobe / Adobe Photoshop / plugins. Controleer voordat u gaat kopiëren de add-on op virussen (voor gevallen waarin deze niet zijn gedownload van de officiële Adobe-website).

Stap 2

Open het Adobe Photoshop-programma op uw computer en open vervolgens de kleurenkaart, die zich in de map C: / Program Files / AMS / Color DarkRoom / Color_Card bevindt. Dit doe je via het bestand open menu in het programma zelf.

Stap 3

Als het kleurprofiel dat u opent de * icm-extensie heeft, laat u alles ongewijzigd; als uw profiel een andere machtiging heeft, wijzigt u deze gewoon handmatig, zonder het origineel ongewijzigd te laten.

Stap 4

Open het menu "Printers" in het configuratiescherm van de computer, klik met de rechtermuisknop op het apparaat dat u gebruikt en selecteer "Eigenschappen". Ga naar het tabblad Kleurbeheer en klik op de knop met dezelfde naam. Onthoud de weergegeven profielnaam.

Stap 5

Print een kleurenkaart met het originele profiel zodat je weet welke kleuren bewerkt moeten worden. U kunt dit rechtstreeks vanuit het Adobe Photoshop-menu doen. Druk in dit geval af op de printer waarvan u het profiel aan het bewerken bent; let hier op als het niet door uw standaardapparaat is geïnstalleerd.

Stap 6

Pas de nodige instellingen toe: selecteer uw printer, de positie van het vel om af te drukken, schakel de optie "Midden" uit en plaats de afbeelding op een voor u geschikte manier, controleer het afdrukbeheeritem met het printerprofiel. Druk de kaart af en wijzig vervolgens, op basis van de verkregen resultaten, handmatig de gradatie van de gewenste kleuren.

Aanbevolen: