Een Beeldscherm Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Beeldscherm Kopiëren
Een Beeldscherm Kopiëren

Video: Een Beeldscherm Kopiëren

Video: Een Beeldscherm Kopiëren
Video: Een los beeldscherm aansluiten op je laptop (Windows) + de instellingen 2024, Mei
Anonim

Stel dat u iemand wilt laten zien wat een geweldig desktopontwerp u heeft geïnstalleerd, of u wilt uitleggen waar u moet klikken om het programma te laten werken, of een e-mail met een foutcode naar de technische ondersteuning wilt sturen. Om dit niet allemaal op de vingers uit te leggen, kunt u een foto van het bureaublad maken en verzenden. Voor de gesprekspartner wordt meteen duidelijk wat je wilt zeggen of laten zien.

Een beeldscherm kopiëren
Een beeldscherm kopiëren

instructies:

Stap 1

In het Windows-besturingssysteem kan een momentopname van het bureaublad worden gemaakt met behulp van ingebouwde tools. Met behulp van de Print Screen-knop en Paint.

Stap 2

Zoek eerst de toets Print Screen op uw toetsenbord. Het bevindt zich meestal in de bovenste rij knoppen aan de rechterkant van het toetsenbord. De knop heeft het label "Prt Sc SysRq" als het een laptop- of netbooktoetsenbord is, en "Print Screen SysRq" als het een desktopcomputertoetsenbord is.

Stap 3

Voer op uw computer uit wat u in de schermafbeelding wilt vastleggen. Klik op "Print Screen". Indien ingedrukt, zullen er geen zichtbare veranderingen plaatsvinden, het systeem zal geen succesvolle momentopname rapporteren. Wanneer u op deze knop klikt, gebeurt er niets zichtbaars. Het systeem kopieert eenvoudig de schermafbeelding naar het klembord en slaat het daar op totdat u iets anders kopieert of een foto maakt.

Stap 4

Nadat u op de toets "Print Screen" heeft gedrukt, moet u de afbeelding van het klembord op de harde schijf van uw computer opslaan. Om dit te doen, kunt u elke grafische editor gebruiken. De eenvoudigste manier is om de standaard Paint te gebruiken, die samen met het besturingssysteem op uw computer wordt geïnstalleerd. Ga naar het adres: "Start" - "Programma's" - "Accessoires" - "Verf".

Stap 5

Er wordt een grafisch editorvenster voor u geopend. U moet een afbeelding van het klembord erin plakken. Dit kan door op de sneltoetsen "Ctrl + V" te drukken of in het programmamenu door op "Bewerken" - "Plakken" te klikken. De schermafbeelding verschijnt in het werkgebied van de grafische editor.

Stap 6

Daarna hoeft u het alleen nog maar op uw harde schijf op te slaan. Klik op "Bestand" - "Opslaan als". Geef de foto een naam, kies een opslaglocatie en klik op "Opslaan". Daarna verschijnt een afbeelding met een screenshot van het bureaublad waar u hebt opgegeven bij het opslaan. Optioneel kunt u in een grafische editor een handtekening aan de afbeelding toevoegen of onnodige delen van de afbeelding verwijderen.

Aanbevolen: