Hoe De Klok In BIOS Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Klok In BIOS Te Veranderen
Hoe De Klok In BIOS Te Veranderen

Video: Hoe De Klok In BIOS Te Veranderen

Video: Hoe De Klok In BIOS Te Veranderen
Video: HOW TO ACCESS BIOS SETTING IN WINDOWS 8.1 2024, Mei
Anonim

Om de systeemtijd onder normale omstandigheden te wijzigen, volstaat het om de klok te corrigeren door middel van het besturingssysteem. Soms doen zich echter situaties voor waarin het onmogelijk is om het besturingssysteem te gebruiken om dit probleem op te lossen. Bijvoorbeeld wanneer het systeem nog niet is geïnstalleerd, beschadigd of geïnfecteerd is met een virus. Of wanneer het nodig is om de tijd te wijzigen, zelfs voordat de applicatieprogramma's die met het besturingssysteem zijn geladen, worden gestart. Gebruik in dit geval het BIOS-instellingenpaneel.

Hoe de klok in BIOS te veranderen
Hoe de klok in BIOS te veranderen

instructies:

Stap 1

Start een herstart van de computer door de juiste optie te selecteren in het hoofdmenu van het besturingssysteem.

Stap 2

Wacht tot de huidige sessie eindigt en een nieuwe download begint. U moet naar het BIOS-instellingenpaneel gaan en hiervoor moet u tijd hebben om op de bijbehorende toets te drukken voordat de regels met informatie over de controles van computerapparaten op het scherm verschijnen. Afhankelijk van de gebruikte BIOS-versie (Basic Input / Output System), kan deze sleutel F2 (voor AMI BIOS en Phoenix), Delete (voor Award BIOS) of een andere zijn. Vaak geeft het BIOS zelf een hint weer over de toegewezen toets onder aan het scherm.

Stap 3

Ga naar het gedeelte van het paneel waar de velden voor het wijzigen van de systeemdatum en -tijd zich bevinden. In verschillende versies zijn de structuur van de secties, hun namen en het navigatiesysteem anders georganiseerd. In PhoenixBIOS zijn de gewenste instellingen bijvoorbeeld te vinden in de bovenste twee regels van het tabblad Hoofd. Als uw BIOS-versie geen tabbladen heeft, maar wel een menu, zoek dan naar het item Standaard BIOS-functies of Standaard CMOS-functies. Het muisstuurprogramma is in dit stadium nog niet geladen, dus gebruik de navigatietoetsen (pijltjes omhoog en omlaag) en de tab-toets om tussen menu-items en tabbladen te navigeren - de bijbehorende tooltips staan onderaan de interface. Gebruik de Enter-toets om een item in het menu te selecteren.

Stap 4

Zoek het veld voor het instellen van de systeemtijd nadat u naar het gewenste gedeelte van het BIOS-paneel hebt genavigeerd. Het kan onderaan of bovenaan de lijst met instellingen worden geplaatst, maar de naam zal overal hetzelfde zijn - Systeemtijd. Ga met de navigatietoetsen naar deze regel en gebruik de knoppen + en - om het aantal uren, minuten en seconden van de systeemtijd aan te passen.

Stap 5

Druk op de ESC-toets om het BIOS-configuratiescherm af te sluiten. Wanneer u wordt gevraagd of u de gemaakte wijzigingen wilt opslaan, antwoordt u bevestigend - druk op de toets Y. Daarna zal het BIOS de opstartprocedure van de computer opnieuw starten, maar met de gewijzigde systeemtijd.

Aanbevolen: