Hoe Maak Je Een Klok Op Een Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Klok Op Een Computer?
Hoe Maak Je Een Klok Op Een Computer?

Video: Hoe Maak Je Een Klok Op Een Computer?

Video: Hoe Maak Je Een Klok Op Een Computer?
Video: Teleac/Noedolekcin cursus 2: hoe maak je een klok op de PC? 2024, Mei
Anonim

Veel pc-gebruikers denken erover om klokken op het bureaublad weer te geven, omdat: het is onhandig om de tijd te bekijken op een kleine klok in het systeemvak. Daarnaast kun je door langs de computer te lopen en op de monitor te kijken hoe laat het is.

Hoe maak je een klok op een computer?
Hoe maak je een klok op een computer?

Noodzakelijk

Desktop chronometer-software

instructies:

Stap 1

Als u het besturingssysteem Windows Vista of Windows Seven gebruikt, kunt u de klok gebruiken die in de gadgetbibliotheek staat. Om dit paneel op te roepen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteert u in het geopende venster het gadget "Klok". Om de klok op het bureaublad te plaatsen, klikt u met de rechtermuisknop op de wijzerplaat en selecteert u "Toevoegen. Ook kan deze klok eenvoudig naar het bureaublad worden gesleept door deze met de linkermuisknop vast te pakken.

Stap 2

Zodra de langverwachte klok op uw bureaublad verschijnt, kunt u deze aanpassen. Deze gadget heeft 8 opties voor het weergeven van uren, je kunt kiezen voor een horloge met een secondewijzer. Wijzig de weergave-instellingen van de wijzerplaat naar wens. U kunt meerdere klokken op uw bureaublad zetten en ze verschillende namen geven, bijvoorbeeld "Londen", "Parijs" en "New York". U kunt de klokafbeelding op dezelfde manier van het bureaublad verwijderen: open de gadgetbibliotheek en sleep deze terug.

Stap 3

Als u Windows XP of andere systemen gebruikt die aanzienlijk eerder uitkwamen dan Windows XP, probeer dan een creatieve klok te maken met behulp van de Desktop Chronometer-software. Dit hulpprogramma heeft het volgende werkingsprincipe: in plaats van de gebruikelijke klok krijgt u een niet-standaard weergave van een analoge klok op het bureaublad (snelkoppelingen op het bureaublad zijn gegroepeerd in pijlen). Zo krijg je een horloge dat bestaat uit snelkoppelingen.

Stap 4

Nadat het programma is gestart, wordt het hoofdvenster geopend, ga naar het tabblad "Chronometer" en klik op de knop "Inschakelen". De klok begint te werken op het bureaublad, vergezeld van het geluid van wandelaars. Natuurlijk zal de gebruikelijke opstelling van snelkoppelingen worden afgebroken, maar dit is waar de creativiteit van dit programma ligt.

Stap 5

In de programma-instellingen kunt u uw eigen waarden instellen, tk. de ene gebruiker heeft minder snelkoppelingen, terwijl een andere gebruiker er twee keer zoveel heeft.

Aanbevolen: