Hoe De Klok Op Een Computer Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Klok Op Een Computer Te Veranderen
Hoe De Klok Op Een Computer Te Veranderen

Video: Hoe De Klok Op Een Computer Te Veranderen

Video: Hoe De Klok Op Een Computer Te Veranderen
Video: How to Change Date and Time in Windows 10 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem kan zijn systeemklok synchroniseren met een nauwkeurige tijdserver op internet. Bovendien kan hij zelfstandig de klok instellen bij het overschakelen naar winter- en zomertijd. Soms komt het echter nog steeds voor dat de tijd van de systeemklok onafhankelijk moet worden gewijzigd. Het is niet moeilijk om dit te doen, maar de procedure heeft enkele verschillen in verschillende versies van het systeem.

Hoe de klok op een computer te veranderen
Hoe de klok op een computer te veranderen

instructies:

Stap 1

Dubbelklik op de klok in de lade (in het systeemvak van de taakbalk). Het geopende venster ziet er anders uit, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem dat u gebruikt.

Stap 2

Klik op de link Datum- en tijdinstellingen wijzigen onder de klok en kalender als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt. Dit opent een tweede venster "Datum en tijd".

Stap 3

Klik op de knop "Datum en tijd wijzigen" en het systeem opent het derde venster voor u. De afbeelding van het schild voor de inscriptie op deze knop betekent dat de gebruiker beheerdersrechten moet hebben om toegang te krijgen tot het besturingssysteem dat door deze knop wordt geopend.

Stap 4

Klik op het huidige uur in het veld onder de ronde analoge klok in het rechterdeel van het venster dat wordt geopend. U kunt de waarde van deze indicator wijzigen met de pijltoetsen omhoog en omlaag, of door op de pijlen aan de rechterkant van dit veld te klikken. U kunt ook de gewenste cijfers invoeren via het toetsenbord. Wijzig de waarde voor minuten en seconden op dezelfde manier.

Stap 5

Sluit alle geopende vensters door op de knop "OK" te drukken en de klokconversieprocedure wordt voltooid.

Stap 6

Als u Windows XP gebruikt, krijgt u na de eerste hierboven beschreven stap onmiddellijk toegang tot de velden voor het instellen van de uren, minuten en seconden - het bijbehorende besturingselement bevindt zich rechtsonder op het tabblad "Datum en tijd". Wijzigingen in indicatoren in deze velden zijn op dezelfde manier georganiseerd als in de latere versies van dit besturingssysteem zoals hierboven beschreven. Vergeet niet om de vertaling van uren te corrigeren door op "OK" of "Toepassen" te klikken.

Stap 7

Er is ook een methode om toegang te krijgen tot dit onderdeel van het besturingssysteem die universeel is voor alle beschreven versies van Windows. Om het te gebruiken, drukt u op de toetsencombinatie win + r, typt u het commando timedate.cpl en drukt u op enter.

Aanbevolen: