Hoe Snelkoppelingen In De Sectie "Deze Computer" Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Snelkoppelingen In De Sectie "Deze Computer" Te Verwijderen
Hoe Snelkoppelingen In De Sectie "Deze Computer" Te Verwijderen

Video: Hoe Snelkoppelingen In De Sectie "Deze Computer" Te Verwijderen

Video: Hoe Snelkoppelingen In De Sectie
Video: Tablet modus in Windows 10 weergeven 2024, April
Anonim

De "Desktop" bevat elementen die het voor de gebruiker gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot computerbronnen. Bijna allemaal worden ze gepresenteerd in de vorm van snelkoppelingen, terwijl de bronnen zelf zich op lokale schijven bevinden. Het is onmogelijk om snelkoppelingen rechtstreeks in het gedeelte "Deze computer" (map) te verwijderen, omdat ze daar gewoon niet zijn gemaakt. Het systeem verbiedt deze actie. Maar het verwijderen van de snelkoppeling "Deze computer" van het "bureaublad" is heel goed mogelijk.

Snelkoppelingen in een sectie verwijderen
Snelkoppelingen in een sectie verwijderen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de snelkoppeling Deze computer te verwijderen. Verplaats de cursor naar het pictogram "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Verwijderen". U kunt ook het pictogram met uw muis selecteren en op de Delete-toets op uw toetsenbord drukken. Op de vraag van het systeem "Wilt u echt het pictogram "Deze computer" van het "bureaublad" verwijderen?" bevestigend beantwoorden. De snelkoppeling wordt verwijderd.

Stap 2

Een andere manier is om de component "Scherm" aan te roepen. Met zijn hulp kunt u zowel de snelkoppeling "Deze computer" van het "bureaublad" verwijderen als deze terugzetten naar de oorspronkelijke plaats. Je kunt het ook op verschillende manieren aanroepen. Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats van het "Desktop" vrij van bestanden en mappen, selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 3

U kunt ook het Configuratiescherm openen vanuit het menu Start. Klik in de categorie "Vormgeving en thema's" op het pictogram "Scherm" of selecteer een van de taken bovenaan het venster. Als uw "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, selecteert u meteen het pictogram "Beeldscherm". Om van de ene weergave van het "Configuratiescherm" naar de andere over te schakelen, gebruikt u het juiste label aan de linkerkant van het venster.

Stap 4

Ga in het dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" dat wordt geopend naar het tabblad "Bureaublad". Klik onderaan het venster op de knop "Bureaubladinstellingen". In het extra venster "Desktop Elements" dat wordt geopend, opent u het tabblad "Algemeen". Verwijder de markering uit het veld tegenover het item "Deze computer".

Stap 5

Klik achtereenvolgens op de knop OK in het venster "Desktopelementen", de knop "Toepassen" in het venster "Beeldschermeigenschappen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Sluit het venster door op de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Om de snelkoppeling naar "Deze computer" terug te brengen, volgt u dezelfde stappen, installeert u de eerder verwijderde markering opnieuw en past u de instellingen toe.

Aanbevolen: