Hoe De Snelkoppeling "Deze Computer" Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelkoppeling "Deze Computer" Te Wijzigen
Hoe De Snelkoppeling "Deze Computer" Te Wijzigen

Video: Hoe De Snelkoppeling "Deze Computer" Te Wijzigen

Video: Hoe De Snelkoppeling "Deze Computer" Te Wijzigen
Video: icoon "Deze Computer" weergeven op buroblad 2024, Maart
Anonim

Een van de belangrijkste elementen van het bureaublad is de snelkoppeling Deze computer. Het wordt automatisch gemaakt wanneer het besturingssysteem wordt geïnstalleerd en dient, net als veel andere snelkoppelingen, voor snelle toegang tot computerbronnen. Het uiterlijk van dit element kan desgewenst worden gewijzigd.

Hoe de snelkoppeling te wijzigen
Hoe de snelkoppeling te wijzigen

instructies:

Stap 1

Om de snelkoppeling "Deze computer" te hernoemen, verplaatst u de cursor naar het pictogram en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Naam wijzigen". Het veld met de naam komt beschikbaar voor bewerking, dit zult u begrijpen aan het gewijzigde uiterlijk. Voer een nieuwe naam in voor de snelkoppeling en klik met de linkermuisknop ergens op het bureaublad. Het hernoemen van de snelkoppeling "Deze computer" heeft op geen enkele manier invloed op de werking van het systeem.

Stap 2

Als u het uiterlijk van het pictogram "Deze computer" zelf wilt wijzigen, moet u zich wenden tot het onderdeel "Beeldscherm". Klik hiervoor met de rechtermuisknop in het gebied van het bureaublad, vrij van bestanden en mappen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het laatste item "Eigenschappen". U kunt ook het Configuratiescherm openen vanuit het menu Start. Klik in de categorie "Vormgeving en thema's" met de linkermuisknop op het pictogram "Weergave".

Stap 3

Er wordt een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" geopend. Er zijn verschillende manieren om het uiterlijk van snelkoppelingen te wijzigen. Met de eerste methode kan één opdracht de pictogrammen van alle hoofdelementen van het bureaublad ("Prullenbak", "Netwerkomgeving", "Mijn documenten") wijzigen, en niet alleen de snelkoppeling "Deze computer". Dit zal ook het uiterlijk van de ramen en het behang veranderen. Om deze methode te gebruiken, gaat u naar het tabblad "Thema's" en selecteert u een nieuw ontwerp in de groep "Thema" met behulp van de vervolgkeuzelijst. Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 4

De tweede methode houdt in dat u zelf pictogrammen voor bureaubladelementen kiest. Open het tabblad "Desktop" en klik op de knop "Bureaublad aanpassen" onderaan het venster. Er wordt een extra dialoogvenster "Desktop Elements" geopend, ga naar het tabblad "Algemeen". In het midden van het venster ziet u de pictogrammen van de belangrijkste elementen van het bureaublad. Selecteer het pictogram "Deze computer" met de muis en klik op de knop "Pictogram wijzigen". In het nieuwe venster "Pictogram wijzigen" kunt u een nieuw pictogram kiezen uit de beschikbare miniaturen.

Stap 5

Als u tussen de standaardvoorbeelden geen geschikt pictogram hebt gevonden, geeft u het pad aan naar het pictogram dat u hebt getekend of gedownload van internet. Om dit te doen, klikt u op de knop "Bladeren" en selecteert u de map waarin het gewenste pictogram is opgeslagen. Klik daarna op de OK-knop, pas de nieuwe instellingen toe en sluit het venster "Eigenschappen: Weergave".

Aanbevolen: