Hoe De Nvidia-driver Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Nvidia-driver Te Installeren
Hoe De Nvidia-driver Te Installeren

Video: Hoe De Nvidia-driver Te Installeren

Video: Hoe De Nvidia-driver Te Installeren
Video: How to Properly Install NVIDIA Drivers - Manual Install Explained | Windows 10 (2021 Working) 2024, April
Anonim

Het stuurprogramma voor Nvidia-videokaarten moet worden gedownload van de officiële website van de fabrikant van de videokaart. Voor de installatie moet u zich voorbereiden door de oude versies van de stuurprogramma's van het bedrijf te verwijderen om softwareconflicten en fouten in de videoadapter te voorkomen.

Hoe de Nvidia-driver te installeren
Hoe de Nvidia-driver te installeren

Het stuurprogramma downloaden

Ga naar de officiële website van Nvidia met behulp van de browser die op het systeem is geïnstalleerd. Selecteer bovenaan de pagina de sectie "Drivers" - "Download Drivers".

Op de volgende pagina moet u de videokaart selecteren die in het systeem wordt gebruikt. Klik op de knop "Grafische stuurprogramma's" in het gedeelte "Optie 2" als u de modelnaam van uw videokaart niet weet. U kunt de naam van de videoadapter ook zien in de documentatie voor uw computer. Als u de naam van het bord kent, selecteert u in het item "Optie 1" de gewenste parameters in de vervolgkeuzelijst naast de items "Producttype", "Productserie", "Productfamilie" en "Besturingssysteem". Klik op Zoeken en vervolgens op Nu downloaden en wacht tot het installatiebestand van het stuurprogramma begint met downloaden.

Installatie voorbereiden

Voordat u het gedownloade bestand start, moet u alle resource-intensieve toepassingen op uw computer uitschakelen. Sluit de torrent-client, peer-to-peer-programma's, browsers en antivirusprogramma's. Als u games of grafische bewerkingstoepassingen op de achtergrond hebt, moet u deze ook uitschakelen.

Als u eerder het Nvidia-stuurprogramma had geïnstalleerd, verwijder het dan. Ga hiervoor naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Een programma verwijderen". Als u Windows 8 gebruikt, kunt u zoeken naar Programma's toevoegen of verwijderen door naar de Metro-interface te gaan en te beginnen met typen.

Selecteer in de lijst met applicaties de naam die Nvidia bevat en selecteer vervolgens Verwijderen bovenaan het venster. Bevestig de verwijdering van het stuurprogramma en start daarna de computer opnieuw op. Na het verwijderen is het mogelijk om de schermresolutie te wijzigen en de systeempictogrammen visueel te vergroten, die na installatie van het stuurprogramma terugkeren naar de gebruikelijke.

Installatie

Voer het gedownloade bestand uit de map uit door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. Pak de bestanden uit en wacht tot het installatievenster verschijnt. Accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst om met de installatie te beginnen.

De stuurprogrammabestanden worden binnen enkele minuten geïnstalleerd. Tijdens de installatie van de stuurprogramma's kan het scherm meerdere keren worden vernieuwd, wat ook normaal is. Nadat de installatie is voltooid, zal het installatieprogramma een overeenkomstige melding weergeven waarin u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Klik op "Ja, herstart uw computer nu" om de installatie te voltooien. Na het opnieuw opstarten is de driver volledig geïnstalleerd en is de computer klaar voor gebruik.

Aanbevolen: