Hoe NVidia-schalen In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe NVidia-schalen In Te Schakelen
Hoe NVidia-schalen In Te Schakelen

Video: Hoe NVidia-schalen In Te Schakelen

Video: Hoe NVidia-schalen In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Maart
Anonim

Beeldschaling in het configuratiescherm van het NVIDIA-stuurprogramma kan nodig zijn bij gebruik van andere resoluties dan standaard, zoals 800x600. Deze procedure vereist geen speciale training of de betrokkenheid van aanvullende software.

Hoe nVidia-schalen in te schakelen
Hoe nVidia-schalen in te schakelen

Noodzakelijk

  • - een computer met een NVIDIA-videokaart;
  • - Windows-besturingssysteem met geïnstalleerde NVIDIA-stuurprogramma's en bedieningspaneel-applet;

instructies:

Stap 1

Ga naar het NVIDIA-configuratiescherm en open het menu Weergave van het bovenste servicepaneel van het toepassingsvenster. Selecteer het item "Resolutie wijzigen" in de catalogus aan de linkerkant van het venster en gebruik een van de mogelijke schaalmodi.

Stap 2

Selecteer NVIDIA Scaling om het stuurprogramma de afbeelding te laten interpoleren voordat de afbeelding naar de monitor wordt verzonden. Deze optie is het meest geschikt voor vroege versies van flat panel monitoren. Houd er rekening mee dat het gebruik van deze schaalmodus de systeembelasting aanzienlijk verhoogt en het toetsenbord en de muis vertraagt.

Stap 3

Gebruik NVIDIA Fixed Aspect Ratio Scaling om bestaande beeldverhoudingen te behouden wanneer het stuurprogramma de afbeelding interpoleert. Dit kan relevant zijn voor breedbeeldschermen wanneer u probeert om toepassingen op volledig scherm te gebruiken die in een 4:3-verhouding worden uitgevoerd. Kortom, dit probleem is van toepassing op oudere versies van verschillende games.

Stap 4

Standaard is de aanbevolen optie Gebruik de ingebouwde schaalmogelijkheden voor beeldschermen, aangezien deze modus de ingebouwde scaler in de monitor zelf gebruikt voor interpolatie. In de meeste gevallen doet hij dit beter dan de bestuurder.

Stap 5

Laptops hebben ook een No Scaling-functie waarmee het bestaande beeld in het midden van het scherm kan worden weergegeven. In dit geval zijn alleen actieve pixels betrokken en verschijnt er een zwarte rand rond de afbeelding.

Stap 6

De hardwaremanier om de functie voor het schalen van afbeeldingen in te schakelen, kan de uitvoering van de opdracht zijn: rundll1132.exe NvCpl.dll, dtcfg setscaling 1 DA x in de Windows-opdrachtprocessor, waarbij de parameter x de volgende waarden kan hebben: - 1 - voor afbeelding interpolatie door het display; - 2 - voor schalen door de bestuurder; - 3 - om beeldinterpolatie uit te schakelen; - 5 - om te schalen door de bestuurder, waarbij de beeldverhouding van de afbeelding behouden blijft.

Aanbevolen: