Hoe De Tijd Terug Te Zetten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd Terug Te Zetten Op Een Computer
Hoe De Tijd Terug Te Zetten Op Een Computer

Video: Hoe De Tijd Terug Te Zetten Op Een Computer

Video: Hoe De Tijd Terug Te Zetten Op Een Computer
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft een kalender en klok. De programma's die op de computer zijn geïnstalleerd, worden geleid door de systeemtijd. Om de tijd terug te zetten, moet u het onderdeel "Datum en tijd" gebruiken.

Hoe de tijd terug te zetten op een computer
Hoe de tijd terug te zetten op een computer

instructies:

Stap 1

Het onderdeel Datum en tijd wordt standaard weergegeven in het systeemvak op de taakbalk - een digitale klok in de rechterbenedenhoek van het scherm. Als u deze klok niet ziet, pas dan de weergave ervan aan. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de taakbalk. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op het item "Eigenschappen".

Stap 2

Alternatieve methode: Druk op de Windows-toets of de Start-knop, open het Configuratiescherm. Klik op het pictogram Taakbalk en menu Start in de categorie Vormgeving en thema's. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Taakbalk" en plaats de markering tegenover het veld "Weergave klok" in de groep "Meldingsgebied". Klik op de knop "Toepassen" en sluit het eigenschappenvenster.

Stap 3

Wanneer de klok op de taakbalk verschijnt, verplaatst u de cursor ernaar en dubbelklikt u met de linkermuisknop. Het onderdeel Datum en tijd wordt geopend. Het kan ook worden opgeroepen via het "Configuratiescherm". Klik hiervoor met de linkermuisknop op het pictogram "Datum en tijd" in de categorie "Datum, tijd, taal en regionale normen".

Stap 4

In het dialoogvenster dat wordt geopend, maakt u het tabblad "Datum en tijd" actief. Gebruik de groep Tijd om de klok terug te zetten. Onder de analoge klok bevindt zich een veld met een elektronische klok: selecteer met de muis een fragment met uren, minuten of seconden en voer de gewenste waarden in. U kunt ook de pijltoetsen rechts van het klokveld gebruiken.

Stap 5

Bewerk indien nodig de gegevens in de groep "Datum" door het gewenste jaar, maand en dag in te stellen. Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit het venster "Eigenschappen: datum en tijd". U kunt het zelf controleren: maak een willekeurig bestand aan en open de eigenschappen ervan. Het veld "Aangemaakt" op het tabblad "Algemeen" moet een tijd hebben die overeenkomt met de instellingen die u hebt opgegeven.

Aanbevolen: