Hoe De Tijd Op De Computer Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd Op De Computer Te Zetten?
Hoe De Tijd Op De Computer Te Zetten?

Video: Hoe De Tijd Op De Computer Te Zetten?

Video: Hoe De Tijd Op De Computer Te Zetten?
Video: ALL WINDOWS COMPUTER: HOW TO COPY u0026 PASTE USING KEYBOARD SHORTCUT 2024, April
Anonim

De juiste tijd stelt u in staat om automatisch bepaalde taken op uw computer uit te voeren, bijvoorbeeld het bijwerken van het besturingssysteem of de databases van het antivirusprogramma. Door de exacte tijd in de lade weer te geven, kan de gebruiker zijn werk nauwkeuriger plannen.

Hoe de tijd op de computer te zetten?
Hoe de tijd op de computer te zetten?

instructies:

Stap 1

Meestal wordt de exacte tijd ingesteld tijdens de installatie van het besturingssysteem en vereist vervolgens praktisch geen aanpassingen. Niettemin wordt de gebruiker soms geconfronteerd met de noodzaak om de exacte tijd op de computer in te stellen. Bovendien is het na het annuleren van de overgang naar wintertijd in Rusland verplicht om de automatische overgang van zomertijd naar wintertijd en vice versa te annuleren.

Stap 2

Als u Windows XP gebruikt, dubbelklikt u op het tijdpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm. Het instellingenvenster voor tijd en datum verschijnt. U kunt het ook oproepen via het "Configuratiescherm": "Start" - "Configuratiescherm" - "Datum en tijd".

Stap 3

Selecteer in het geopende venster het tabblad "Tijdzone". Stel de gewenste tijdzone in en schakel het selectievakje "Automatische zomertijd en terug" uit. Ga naar het tabblad "Datum en tijd", stel het jaar, de maand, de dag en de huidige tijd in. Klik OK. Datum en tijd zijn bijgewerkt.

Stap 4

In het Windows 7-besturingssysteem is het wijzigen van de datum en tijd vergelijkbaar. Klik op het tijdpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm. Een venster met een analoge klok en kalender wordt geopend. Klik op de link Datum- en tijdinstellingen wijzigen. Klik in het geopende venster op de knop "Tijdzone wijzigen" en selecteer de gewenste optie. Sla uw wijziging op, klik vervolgens op de knop Datum en tijd wijzigen, selecteer de gewenste gegevens en sla uw wijzigingen op.

Stap 5

Voor het Windows XP-besturingssysteem is er een zeer goed programma LClock, dat het standaardtijdweergavepictogram vervangt door een handiger exemplaar. Door dit programma te installeren, kunt u onafhankelijk de grootte en kleur van de weergegeven nummers aanpassen. Wanneer u op het tijdpictogram klikt, verschijnt een kalender, een tweede klik verwijdert deze. Na installatie draait het programma in de automatische modus.

Stap 6

LClock werkt niet in Windows 7; in dit besturingssysteem kunt u gadgets gebruiken voor het gemak van het weergeven van de tijd. Geef bijvoorbeeld een analoge klok weer en stel deze in op de optie "Bovenaan alle vensters". Plaats de klok in de rechterbovenhoek van het scherm. Tijdens het werken zullen ze altijd voor je ogen zijn, wat erg handig is.

Aanbevolen: