Tijd Overzetten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Tijd Overzetten Op Een Computer
Tijd Overzetten Op Een Computer

Video: Tijd Overzetten Op Een Computer

Video: Tijd Overzetten Op Een Computer
Video: PodoFile overzetten 2024, Mei
Anonim

De computer kan ook als klok worden gebruikt. OS Windows biedt de mogelijkheid om de systeemtijd en -datum op de computer zelfstandig te wijzigen, maar hiervoor heeft u beheerdersrechten nodig.

Tijd overzetten op een computer
Tijd overzetten op een computer

instructies:

Stap 1

Klik op het klokpictogram in de lade (rechtsonder in het scherm). Dubbelklik in het gedeelte "Tijd" in het venster met de huidige waarde op de parameter die u wilt wijzigen: uren, minuten of seconden en voer een nieuwe waarde in. Voor een grove aanpassing kunt u klikken op de pijltjes omhoog en omlaag aan de rechterkant van het venster. Dit verandert de parameter "klok".

Stap 2

Op het tabblad "Tijdzone" kunt u de tijdzone selecteren waarin u zich bevindt. Vouw de lijst uit en markeer de gewenste stad met de cursor, druk vervolgens op OK om de selectie te bevestigen. Aangezien het presidentiële decreet in Rusland de overgang naar zomertijd annuleert, kunt u het selectievakje naast het item "Automatische overgang …" uitschakelen. Klik op OK om de wijziging door te voeren.

Stap 3

Om de tijd op uw computer nauwkeurig weer te geven, kunt u deze synchroniseren met de tijd op de time.windows.com-server. Selecteer hiervoor het selectievakje "Synchroniseren …" en klik op OK.

Stap 4

U kunt het eigenschappenvenster voor datum en tijd anders oproepen. Ga naar het "Configuratiescherm" en dubbelklik op het pictogram "Datum en tijd". Als u Windows Vista of Windows 7 hebt geïnstalleerd, kunt u de zomertijd annuleren door op het tabblad "Datum en tijd" op de knop "Tijdzone wijzigen" te klikken en in het tijdzoneselectievenster het overeenkomstige item uit te vinken.

Stap 5

Het eigenschappenvenster voor datum en tijd kan worden opgeroepen vanaf de opdrachtregel. Pas de sneltoetsen Win + R toe en voer de opdracht timedate.cpl in het programmastartvenster in.

Stap 6

U kunt de datum en tijd wijzigen in de BIOS-instellingen (Basic Input / Output System). Start uw computer opnieuw op en wacht tot de prompt Druk op verwijderen om in te stellen op het scherm verschijnt. In plaats van Delete kan de BIOS-ontwikkelaar een andere sleutel toewijzen, meestal F2 of F10.

Stap 7

Zoek in het menu SETUP het item Standart CMOS of met een vergelijkbare naam, dat de datum- en tijdinstellingen bevat. Voer een nieuwe tijdwaarde in en druk op F10 om de wijzigingen op te slaan. Antwoord "Y" op de vraag van het systeem.

Aanbevolen: