Een Tekening Combineren?

Inhoudsopgave:

Een Tekening Combineren?
Een Tekening Combineren?

Video: Een Tekening Combineren?

Video: Een Tekening Combineren?
Video: Acryl en olieverf combineren in illustratie 2024, Mei
Anonim

Een collage bestaande uit veel details, een in delen gescande tekening of een panorama bestaande uit meerdere foto's kan worden samengevoegd tot één afbeelding met behulp van de tools van de Photoshop-editor.

Een tekening combineren?
Een tekening combineren?

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - bestanden met afbeeldingen.

instructies:

Stap 1

Met Photoshop kunt u automatisch foto's met gemeenschappelijke fragmenten combineren met behulp van de Photomerge-optie. Om deze techniek in praktijk te brengen, klikt u op het Photomerge-item in de groep Automatiseren van het menu Bestand. Klik op de knop Bladeren in het geopende venster en selecteer de bestanden die u wilt plakken.

Stap 2

Als de geselecteerde afbeeldingen geen bijpassende onderdelen hebben, op basis waarvan het programma ze zou kunnen combineren, ontvangt u een melding over de onmogelijkheid van automatisch lijmen. Door echter het voorbeeld van geopende afbeeldingen van de bovenkant van het Photomerge-venster naar het midden te slepen, kunt u de ene afbeelding handmatig over de andere heen leggen. In dit geval wordt de laatste afbeelding die aan het venster is toegevoegd, gedeeltelijk gemaskeerd.

Stap 3

Nadat u de optie Snap to Image in de Photomerge-instellingen hebt ingeschakeld, ontvangt u na het klikken op de OK-knop een samengevoegde laag die is samengesteld uit verschillende afbeeldingen. Nadat u het item Keep as Layers hebt geselecteerd, wordt een afbeelding die uit meerdere lagen bestaat, geopend in het Photoshop-venster.

Stap 4

Meestal wordt de Photomerge-optie gebruikt om panorama's van afzonderlijke afbeeldingen samen te voegen, maar u kunt proberen om deze te gebruiken om fragmenten van gescande afbeeldingen samen te voegen.

Stap 5

Een meer tijdrovende manier om een afbeelding uit verschillende bestanden samen te stellen, is door fragmenten in één document in te voegen, de grootte van het canvas te vergroten en de grootte te wijzigen met behulp van transformatietools. Laad de bestanden die nodig zijn voor het werk in de grafische editor met behulp van de optie Openen van het menu Bestand.

Stap 6

Als de te naaien afbeeldingen in grootte verschillen, plaatst u de kleinere afbeeldingen op de grootste. Ga hiervoor naar het venster van het bestand dat bedoeld is om in te voegen, selecteer de inhoud met de combinatie Ctrl + A en stuur het naar het klembord met de toetsen Ctrl + C. Plak het gekopieerde over de grote afbeelding met Ctrl + V.

Stap 7

Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de afbeeldingen te verplaatsen. U kunt hun grootte en hoek wijzigen met de optie Vrije transformatie van het menu Bewerken. Als u een deel van een van de lagen waaruit de afbeelding bestaat wilt verbergen om de fragmenten volledig uit te lijnen, klikt u op de knop Laagmasker toevoegen onder aan het palet Lagen. Door met zwart over het deel van het gemaakte masker te schilderen, maak je het deel van de laag transparant. Selecteer het gereedschap Penseel om met het masker te werken.

Stap 8

Als de afbeelding, samengesteld uit afzonderlijke fragmenten, groter bleek te zijn dan het canvas waarop het was gemonteerd, gebruik dan de optie Canvasgrootte van het menu Afbeelding om het canvas te vergroten. De gekartelde delen van de randen van afbeeldingen die zich op verschillende lagen bevinden, kunnen worden bijgesneden met het gereedschap Bijsnijden.

Stap 9

Gebruik de optie Afbeelding afvlakken in het menu Laag om de afbeeldingen in één laag samen te voegen. Dit zal u echter de mogelijkheid ontnemen om de inhoud van de lagen afzonderlijk te bewerken. Door de afbeelding met alle lagen en maskers op te slaan met de optie Opslaan als van het menu Bestand in een psd-document, behoudt u de mogelijkheid om afzonderlijke componenten van de afbeelding te wijzigen. Selecteer jpg-formaat om naar internet te uploaden en te bekijken.

Aanbevolen: