Een Foto Omzetten In Een Tekening

Inhoudsopgave:

Een Foto Omzetten In Een Tekening
Een Foto Omzetten In Een Tekening

Video: Een Foto Omzetten In Een Tekening

Video: Een Foto Omzetten In Een Tekening
Video: Convert Photo into Pencil Sketch in Photoshop 2024, Mei
Anonim

De opkomst van krachtige en tegelijkertijd eenvoudige grafische bitmap-editors op de softwaremarkt heeft het voor een breed scala aan gebruikers mogelijk gemaakt om zich bezig te houden met amateuristische verwerking van digitale afbeeldingen. Dankzij een rijke set aan functies, uitbreidbaar door externe filters aan te sluiten, kunnen veel complexe acties in slechts enkele muisklikken worden uitgevoerd. Vroeger kon bijvoorbeeld alleen een professionele kunstenaar een foto omzetten in een tekening. Nu is het voor iedereen beschikbaar.

Een foto omzetten in een tekening
Een foto omzetten in een tekening

Noodzakelijk

  • - fotobestand;
  • - raster grafische editor Adobe Photoshop.

instructies:

Stap 1

Open de foto in Adobe Photoshop. Om dit te doen, kunt u op de toetsencombinatie Ctrl + O drukken of achtereenvolgens de menu-items "Bestand" en "Openen" selecteren. Ga in het dialoogvenster dat verschijnt naar de gewenste map, selecteer het fotobestand en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Converteer de achtergrondlaag naar de hoofdlaag. Selecteer in het menu "Layer", "New" en vervolgens "Layer From Background". Voer in het dialoogvenster "Nieuwe laag" dat verschijnt een naam in voor de laag en klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 3

Converteer de afbeelding naar grijswaarden. Klik in het hoofdmenu van de applicatie achtereenvolgens op de items "Afbeelding", "Aanpassingen" en "Verzadiging". U kunt ook op de sneltoets Shift + Ctrl + U drukken.

Stap 4

Dupliceer de laag. Om dit te doen, klikt u op het item "Laag dupliceren …" in het menu "Laag".

Stap 5

Keer de kleuren van de afbeelding om. Druk op de toetscombinatie Ctrl + I, of selecteer de items "Afbeelding", "Aanpassingen", "Omkeren" in het menu.

Stap 6

Wijzig de overvloeimodus van de afbeelding van de bovenste laag. Klik in het deelvenster "Lagen" op de vervolgkeuzelijst. Selecteer daarin het item "Color Dodge".

Stap 7

Vervaag de afbeelding in de bovenste laag. Activeer het filter "Gaussiaans vervagen". Het is beschikbaar wanneer u de items "Filter", "Vervagen", "Gaussiaans vervagen …" in het menu selecteert. Selecteer in het dialoogvenster voor het beheren van filterparameters door de schuifregelaar te verplaatsen de juiste waarde voor het veld "Radius". Vink het selectievakje "Voorbeeld" aan om de afbeeldingsverandering in het documentvenster te bekijken. Klik OK.

Stap 8

Voeg de lagen samen. Om dit te doen, drukt u op Shift + Ctrl + E of selecteert u de items "Laag" en "Zichtbaar samenvoegen" in het menu.

Stap 9

Sla de resulterende afbeelding op. Druk op Alt + Shift + Ctrl + S of selecteer de menu-items "Bestand" en "Opslaan voor web en apparaten …". Stel het bestandsformaat en de beeldcompressiesnelheid in. Klik op de knop "Opslaan". Selecteer een naam en map om het bestand op te slaan. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: