Hoe U De Snelheid Van Uw Computer Kunt Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Snelheid Van Uw Computer Kunt Wijzigen
Hoe U De Snelheid Van Uw Computer Kunt Wijzigen

Video: Hoe U De Snelheid Van Uw Computer Kunt Wijzigen

Video: Hoe U De Snelheid Van Uw Computer Kunt Wijzigen
Video: Hoe je de snelheid van Bridge eenvoudig verhoogt 2024, Mei
Anonim

De snelheid van elke computer kan worden gewijzigd. Ze verhogen het om de prestaties van de computer te verbeteren als de basisconfiguratie van de kracht van de pc niet voldoende is. Het is raadzaam om het te verminderen wanneer de pc niet wordt gebruikt voor het oplossen van complexe taken. Hierdoor wordt zowel het stroomverbruik als de snelheid van de koelventilatoren verlaagd.

Hoe u de snelheid van uw computer kunt wijzigen
Hoe u de snelheid van uw computer kunt wijzigen

Noodzakelijk

  • - AMD cool n quest-hulpprogramma;
  • - Intel SpeedStep-programma;
  • - RivaTuner-programma.

instructies:

Stap 1

De belangrijkste componenten die de snelheid van een computer beïnvloeden en de meeste elektriciteit verbruiken, zijn de videokaart en de processor. Daarom, als u de snelheid van uw pc moet verlagen, moet u hun frequenties verlagen; dienovereenkomstig, om het te vergroten, vergroot u het. Het verhogen van de snelheid van de processor verhoogt de algehele prestaties van de computer en de videokaarten - de prestaties van het systeem in 3D-modus.

Stap 2

U kunt het AMD cool n quest-hulpprogramma gebruiken om de frequentie van de AMD-processor te verminderen. Het enige dat u hoeft te doen, is dit hulpprogramma downloaden en installeren. Op veel moederborden kan deze optie ook worden ingeschakeld in het BIOS-menu. Om direct na het aanzetten van de computer naar het BIOS te gaan, houdt u de DEL-toets twee of drie seconden ingedrukt. Soms wordt in plaats daarvan een andere sleutel gebruikt. Welke sleutel bedoeld is om het BIOS op uw moederbord te openen, kunt u vinden in de instructies ervoor.

Stap 3

Zoek de AMD cool n quest-optie in het BIOS en stel deze in op Inschakelen. Nu wordt de processorsnelheid verlaagd, maar de frequentie wordt automatisch verhoogd elke keer dat u hoge prestaties nodig heeft. Als je een Intel-processor hebt, moet je het Intel SpeedStep-programma installeren. Het principe van het programma is hetzelfde als dat van Cool n quest.

Stap 4

Om de processorsnelheid te verhogen, kunt u het BIOS-menu gebruiken. Zoek overklokken in het BIOS. Druk op Enter. Selecteer vervolgens met welk percentage u de processor wilt overklokken. Overklokken is in principe mogelijk vanaf 5%.

Stap 5

Om de frequentie van de videokaart te wijzigen, heb je het programma RivaTuner nodig. Installeer de app. Start het op. Klik in het hoofdmenu op de pijl. Selecteer het eerste pictogram aan de linkerkant. U ziet twee schuifregelaars, de bovenste is verantwoordelijk voor het wijzigen van de snelheid van de videokaartprocessor, de onderste voor het wijzigen van de geheugensnelheid van het bord. Door de schuifjes naar links te schuiven verlaag je de snelheid van de videokaart, naar rechts verhoog je deze.

Aanbevolen: