De Snelheid Van De Com-poort Wijzigen?

Inhoudsopgave:

De Snelheid Van De Com-poort Wijzigen?
De Snelheid Van De Com-poort Wijzigen?

Video: De Snelheid Van De Com-poort Wijzigen?

Video: De Snelheid Van De Com-poort Wijzigen?
Video: L11 Arduino Tinkercad: blinkled snelheid 2024, April
Anonim

Een van de oudste standaarden voor seriële asynchrone digitale informatie-uitwisseling is RS-232. De implementatie ervan in een pc gebeurt via een speciale connector - een COM-poort. Ondanks de beschikbaarheid van nieuwe en snellere communicatiemethoden, wordt de COM-poort nog steeds gebruikt, met name wanneer een modem in bedrijf is. Soms is het in dit geval nodig om de snelheid van het ontvangen en verzenden van gegevens te synchroniseren om informatieverlies te voorkomen. U kunt de vereiste COM-poortsnelheid zowel programmatisch als met standaard Windows OS-tools instellen.

De snelheid van de com-poort wijzigen?
De snelheid van de com-poort wijzigen?

instructies:

Stap 1

Als u met een modem werkt, wijzigt u de COM-poortsnelheid in de apparaatparameterinstellingen. Selecteer hiervoor in het menu "Start" "Configuratiescherm" en open de snelkoppeling "Telefoon- en modemopties". Selecteer in het venster dat verschijnt op het tabblad "Modems" het gewenste apparaat en klik op de knop "Eigenschappen".

Stap 2

Ga naar het tabblad "Modem" en stel in de vervolgkeuzelijst "Modempoortsnelheid" de gewenste baudrate in voor de gebruikte COM-poort. Deze parameter is geen indicatie van de maximale snelheid van de modemverbinding. Maar door de waarde te wijzigen, stelt u de verbindingssnelheid in die de modem niet kan overschrijden wanneer deze is aangesloten.

Stap 3

Om de snelheid van een andere COM-poort te wijzigen, gaat u naar het tabblad "Extra communicatieparameters". Klik op de knop "Extra parameters" en selecteer in het venster dat verschijnt in de vervolgkeuzelijst "COM-poortnummer" het apparaat dat u moet gebruiken voor communicatie via een modem. Houd er rekening mee dat deze functie alleen relevant is als u de modemkabel fysiek op de connector van een andere COM-poort hebt geschakeld.

Stap 4

Klik op het tabblad Geavanceerde communicatie-instellingen van het vorige dialoogvenster Modemeigenschappen op de knop Standaardinstellingen wijzigen. Er verschijnt een venster op het scherm, ga naar het tabblad "Algemeen", waar elementen zijn met oproep- en datalijnverbindingsparameters. Stel in de vervolgkeuzelijst "Poortsnelheid" de vereiste maximale communicatiesnelheid in voor gegevensoverdracht via het modem.

Aanbevolen: