Een Tweede Schijf Installeren?

Inhoudsopgave:

Een Tweede Schijf Installeren?
Een Tweede Schijf Installeren?

Video: Een Tweede Schijf Installeren?

Video: Een Tweede Schijf Installeren?
Video: Hoe bouw ik een 2,5 inch SSD in in mijn desktop? 2024, Mei
Anonim

Het is vaak nodig om een tweede diskettestation of optische schijf in uw computer te installeren. Om ervoor te zorgen dat er geen conflict is tussen twee schijven die op dezelfde lus zijn aangesloten, moeten bepaalde regels worden gevolgd tijdens de revisie van de machine.

Een tweede schijf installeren?
Een tweede schijf installeren?

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem af. Schakel de computer uit.

Stap 2

Voordat u een tweede optisch station installeert, moet u ervoor zorgen dat de lintkabels zijn aangesloten op beide IDE-connectoren op het moederbord. Als dit niet het geval is, sluit dan het tweede lint zo aan dat de geleider met de streep (meestal rood) is verbonden met de pin van de connector gemarkeerd met nummer 1.

Stap 3

Om de systeembehuizing voor te bereiden op de installatie van de schijf, verwijdert u de plastic kap van een van de 5, 25-inch sleuven van het voorpaneel. Als er een tweede, metalen plug achter zit, breek deze dan af.

Stap 4

Schuif het station in het compartiment en zet het vast met vier schroeven aan elke kant.

Stap 5

Verdeel de schijven correct over de lussen. Een van hen mag alleen optische stations hebben, de andere moet alleen harde schijven hebben. Sluit de lintkabels op alle schijven zo aan dat de stripe-geleider naar de voedingsconnector van de schijf wijst.

Stap 6

Voorheen had de machine drie harde schijven en één optische schijf, maar na installatie van de tweede optische schijf moet een van de harde schijven worden losgekoppeld. In de toekomst kan het worden aangesloten via een RAID-controller of een USB-IDE-adapter.

Stap 7

Nu moet u de jumpers op de schijven correct instellen. Jumperposities voor de modi "master", "slave" en "cable select" worden aangegeven op de aandrijfkasten. Om de modus op een harde schijf te wijzigen, moet u meestal meerdere jumpers herschikken, op een optische drive - slechts één. Op elk van de lussen schakelt u ofwel een van de schijven naar de "master" -modus en de andere naar "slave ", of schakel beide schijven over naar "kabel selecteren".

Stap 8

Zorg ervoor dat u de voedingsconnector aansluit op de nieuw toegevoegde schijf.

Stap 9

Het aansluiten van SATA-schijven heeft twee verschillen. Ten eerste is het niet nodig om de modi "master" en "slave" te selecteren. Ten tweede zijn de lussen van deze standaard van twee typen: met zeven en vijftien contacten. U hoeft de voedingsconnector alleen in het eerste geval op de schijf aan te sluiten. Als u via een aparte connector stroom aansluit op een schijf die op de tweede manier is aangesloten, kan deze beschadigd raken.

Stap 10

De floppy drive past in een 3, 5, of 5, 25 bay, afhankelijk van voor welke floppy hij is ontworpen. Een speciale 34-pins lintkabel wordt gebruikt om hem aan te sluiten. Op de nieuw aangesloten schijf moet met een eventuele jumper dezelfde modus worden geselecteerd als op de bestaande. Als de bestaande schijf is aangesloten voordat de kabel wordt gedraaid, wordt de tweede erna aangesloten en omgekeerd. De lintkabel, die vóór het draaien geen connector heeft, is ontworpen voor het aansluiten van slechts één schijf - deze moet worden vervangen door een andere. Houd er rekening mee dat 5, 25-inch schijven speciaal gevormde connectoren gebruiken die niet op alle kabels te vinden zijn. In dit geval moet ook de kabel worden vervangen. De rode draad op de lintkabel moet naar de voedingsconnector van de drive wijzen.

Stap 11

5, 25-inch schijven gebruiken grote stroomaansluitingen, zoals die te vinden zijn op harde schijven en optische schijven. Voor 3,5-inch schijven worden speciale verkleinde voedingsconnectoren gebruikt. Het is belangrijk om de laatste correct aan te sluiten, let op de sleutel, anders krijgt de schijf een spanning van 12 volt in plaats van 5 en wordt deze onmiddellijk uitgeschakeld.

Aanbevolen: