Een Tweede Besturingssysteem Installeren

Inhoudsopgave:

Een Tweede Besturingssysteem Installeren
Een Tweede Besturingssysteem Installeren

Video: Een Tweede Besturingssysteem Installeren

Video: Een Tweede Besturingssysteem Installeren
Video: Wat is een besturingssysteem 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers hebben meerdere besturingssystemen op één computer nodig. Ze worden meestal geïnstalleerd om de gezondheid van verschillende applicaties of programma's te testen.

Een tweede besturingssysteem installeren
Een tweede besturingssysteem installeren

Noodzakelijk

  • - Windows-installatieschijf;
  • - Partitiemanager.

instructies:

Stap 1

Als u al één besturingssysteem hebt geïnstalleerd, bereidt u uw computer dan voor om het tweede besturingssysteem te installeren. Maak een extra partitie op uw harde schijf. Download en installeer het Partition Manager-programma.

Stap 2

Voer de applicatie uit. Open het menu "Wizards" en selecteer "Sectie maken". Activeer het item "Geavanceerde gebruikersmodus" en klik op de knop "Volgende". Selecteer de harde schijf of de partitie waarvan de niet-toegewezen ruimte wordt gescheiden. Klik volgende".

Stap 3

Stel de grootte van de toekomstige lokale schijf in. Als u Windows XP gaat installeren, moet de schijfgrootte minimaal 20 GB zijn. Voor Windows Vista en Seven is de minimaal aanbevolen plank 35 GB.

Stap 4

Activeer de functie "Maken als logische partitie". Klik volgende". Specificeer het bestandssysteemtype voor het toekomstige volume en klik op Volgende. Om het programma voor het maken van partities te sluiten, klikt u op de knop Voltooien.

Stap 5

Zoek de knop "Apply Pending Changes" en klik erop om het proces van het maken van een nieuwe partitie te starten.

Stap 6

Plaats nu de schijf met de installatiebestanden van het besturingssysteem en start uw computer opnieuw op. Installeer het nieuwe besturingssysteem op een speciaal hiervoor aangemaakte partitie.

Stap 7

Start een nieuw besturingssysteem. Open het bedieningspaneel. Ga naar het menu "Systeem". Open het submenu Geavanceerde systeeminstellingen. Open het gedeelte "Opstarten en herstellen" en klik op de knop "Opties".

Stap 8

Activeer de functie "Een lijst met geïnstalleerde besturingssystemen weergeven tijdens het opstarten". Klik op de knop Toepassen. Nadat de computer opnieuw is opgestart, verschijnt het selectievenster voor het besturingssysteem.

Aanbevolen: