Hoe U De Prestaties Van Uw Harde Schijf Kunt Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Prestaties Van Uw Harde Schijf Kunt Verbeteren
Hoe U De Prestaties Van Uw Harde Schijf Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Prestaties Van Uw Harde Schijf Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Prestaties Van Uw Harde Schijf Kunt Verbeteren
Video: 3. Irrationaliteit in actie - clip 2024, Mei
Anonim

De snelheid van een computer hangt vooral af van de processor en het RAM-geheugen. Daarom richten ze bij het overklokken van een pc in de eerste plaats de aandacht op deze componenten. Maar weinig mensen denken aan een harde schijf, waarvan de kenmerken niet beperkt zijn tot alleen het volume. Winchester heeft ook snelheidsindicatoren die kunnen worden verhoogd.

Hoe u de prestaties van uw harde schijf kunt verbeteren
Hoe u de prestaties van uw harde schijf kunt verbeteren

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

In feite is de harde schijf tegenwoordig het langzaamste onderdeel van een computer. Dit geldt met name voor harde schijven in HDD-formaat. SSD harde schijven zijn veel sneller, maar door hun vrij hoge prijs zijn ze nog niet zo populair.

Stap 2

Een van de meest betaalbare manieren om de snelheid van een harde schijf te verhogen, is door de bedrijfsmodus in het BIOS te selecteren. Deze methode is alleen geschikt als je een harde schijf hebt met de Sata-interface, wat de meest voorkomende is. Zet uw computer aan. Druk op het moment van opstarten vanaf het beginscherm op de DEL-toets. Deze sleutel wordt gebruikt om het BIOS te openen. Soms kan in plaats van DEL een andere worden gebruikt. Uitgebreide informatie hierover vind je in de handleiding van je moederbord of op de website van de moederbordfabrikant.

Stap 3

Zoek in het BIOS-menu een sectie met de naam MAIN. Zoek en selecteer daarin de optie SATA configureren. Druk vervolgens op de Enter-toets. Nu moet u de bedrijfsmodus van de harde schijf selecteren. De standaard is Standaard-ID. Deze modus emuleert het werk van de IDE. Deze interface is vrij oud en daarom traag. U moet de bedrijfsmodus AHCI selecteren. Sluit daarna het BIOS en zorg ervoor dat u de instellingen opslaat. De computer zal opnieuw opstarten en de snelheid van de harde schijf zal toenemen.

Stap 4

Als uw computer na het opnieuw opstarten niet opstart, namelijk vastloopt tijdens de laatste fase van het opstarten van het besturingssysteem, betekent dit dat u het besturingssysteem opnieuw moet installeren om de harde schijf in AHCI-modus te laten werken. Als u dit niet wilt, keert u gewoon terug naar de bedrijfsmodus Standard ID. Hoewel het wordt aanbevolen om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Het zal even duren, maar de snelheid van de harde schijf zal sneller worden.

Aanbevolen: