Hoe De Prestaties Van De Harde Schijf Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Prestaties Van De Harde Schijf Te Verbeteren
Hoe De Prestaties Van De Harde Schijf Te Verbeteren

Video: Hoe De Prestaties Van De Harde Schijf Te Verbeteren

Video: Hoe De Prestaties Van De Harde Schijf Te Verbeteren
Video: QNAP QTS 4.0 - Optimaliseer NAS-prestaties om de productiviteit van uw bedrijf te vergroten (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Werken op een computer met een schijfsubsysteem met lage prestaties wordt een echte kwelling. Lange OS-belasting, "trillingen" van de afbeelding bij het bekijken van een video, het vermoeiende proces van het opslaan en bewerken van grafische bestanden - als u hiermee bekend bent, haast u dan niet om te klagen over de videokaart of processor. De kans is groot dat uw harde schijf de boosdoener is. Bij het kopen van een computer is het onwaarschijnlijk dat u aandacht heeft besteed aan parameters van uw HDD, behalve het volume. Maar het ligt in uw macht om de prestaties van uw harde schijf te verbeteren.

Hoe de prestaties van de harde schijf te verbeteren
Hoe de prestaties van de harde schijf te verbeteren

Noodzakelijk

Een computer met een besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Analyseer de noodzaak om uw schijven te defragmenteren. De aanwezigheid van een groot aantal gefragmenteerde bestanden verhoogt de toegangstijd tot het bestand aanzienlijk, omdat het veel tijd kost om de schijfkop constant boven de sporen in verschillende sectoren van de schijf te plaatsen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" in het menu "Start" en selecteert u "Besturing" in de context. Ga in het linkervenster van de computerbeheerconsole naar de module Schijfdefragmentatie.

Stap 2

Klik onderaan het venster op de knop Analyseren. Het hulpprogramma analyseert de schijf en geeft een dialoogvenster weer met informatie over de noodzaak van defragmentatie. Klik op de knop Defragmenteren.

Stap 3

Stel de grootte van het wisselbestand in op het minimum. Als het wisselbestand groot is, verhoogt het systeem het aantal toegangen tot de trage harde schijf. Om deze parameter te wijzigen, selecteert u "Eigenschappen" door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Opties in het gedeelte Prestaties. Stel in het geopende venster de grootte van het wisselbestand in.

Stap 4

Om de beweging van de magnetische kop te verminderen, verdeelt u de harde schijf in logische schijven, zodat u service-informatie kunt scheiden en gedeelde bestanden op één schijf kunt groeperen. Dit zal de toegangstijd verkorten.

Stap 5

Verhoog indien mogelijk het aantal fysieke schijven tot twee. Dit maakt het mogelijk om lees-schrijfbewerkingen af te bakenen, wat de prestaties meerdere keren verhoogt.

Stap 6

Veel modellen harde schijven hebben een AAM-functie om het geluidsniveau te regelen. Het geluidsniveau bij gebruik van deze functie wordt aanzienlijk verminderd, maar de positioneringssnelheid van het hoofd wordt ook aanzienlijk verminderd. Sommige schijfmodellen ondersteunen het uitschakelen van deze functie met behulp van serviceprogramma's, die kunnen worden gedownload van de website van de fabrikant. Hoewel de interfaces van de hulpprogramma's verschillend zijn, is het algemene principe van hun gebruik als volgt: start op vanaf een opstartbare cd, voer het hulpprogramma uit vanaf een diskette, selecteer het item Automatic Acoustic Management in het menu, selecteer de AAM off-modus. Dit zal de prestatie-indicatoren aanzienlijk verbeteren, zij het ten koste van de stilte van de computer.

Aanbevolen: