Hoe De Schuifbalk Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schuifbalk Te Veranderen
Hoe De Schuifbalk Te Veranderen

Video: Hoe De Schuifbalk Te Veranderen

Video: Hoe De Schuifbalk Te Veranderen
Video: Creating a Custom Scrollbar for the Web - CSS Tutorial 2024, Mei
Anonim

Nu is het hebben van een eigen website geen luxe meer, maar een noodzaak. Dit is een van de meest effectieve en vooral beschikbare reclamemiddelen. Zelfs een beginner kan een eenvoudige website maken. Voor professionelere portals met interactieve elementen die hun mogelijkheden vergroten, zoals een schuifbalk, is iets meer kennis nodig om zoiets te maken.

Hoe de schuifbalk te veranderen
Hoe de schuifbalk te veranderen

instructies:

Stap 1

Neem de juiste beslissing. De schuifbalk zou alleen op uw site moeten verschijnen als deze wordt gedicteerd door de noodzaak om extra gemak voor de gebruiker te creëren, en niet alleen door uw wensen. Maak de lay-out van de pagina waar je de schuifbalk gaat plaatsen. Kies een geschikte plek voor haar.

Stap 2

Maak een harde binding van de scroll (zoals ze ook de scrollbalk kunnen noemen) aan een specifiek element van de pagina. Het kan een tekstvak zijn dat een vervolgkeuzelijst is. Bereken de "parkeer"-baan in pixel- en percentageverhouding. Het zal helemaal niet moeilijk zijn als de pagina duidelijk gestructureerd is.

Stap 3

Voeg de standaard schuifbalkcode toe tussen de body-tags. Als je niet weet waar dit over gaat, download dan een tutorial over html-lay-out. Het zal duidelijk beschrijven hoe dergelijke code moet worden geschreven. In dergelijke gevallen is het het beste om kant-en-klare sjablonen voor vergelijkbare sites bij de hand te hebben, zodat u enkele afzonderlijke elementen van de programmacode daaruit kunt halen, wat het leven aanzienlijk vereenvoudigt. Dus je hebt de code gevonden. Plaats het rechtstreeks in de paginacode zelf of voeg het toe aan de css-tabel, wat veel gemakkelijker is, maar in het geval dat u niet één, maar alle pagina's van de site wijzigt.

Stap 4

Stel de kleuropties voor de streep in, anders wordt het een standaard grijze kleur, die hoogstwaarschijnlijk niet in het ontwerp van de site past. Deze parameters worden in dezelfde volgorde ingesteld als voor elk ander grafisch element van de pagina. Test scrollen in meerdere browsers zoals Mozile, Opera en Explorer. Als het in een van hen niet werkt, herstel dan de fouten in de programmacode.

Stap 5

Stel de parameter site height in op 75%, dan wordt de programmacode voor de scroll automatisch toegevoegd. Maar u moet nog steeds de schuifbalk wijzigen, en in het bijzonder - de grafische parameters. Dit is beschreven in de voorgaande paragrafen.

Aanbevolen: